Παγώνει τις επαφές του με την Ελλάδα και τις δόσεις το ΔΝΤ!

«Πάγο» στις συζητήσεις για την πληρωμή της επόμενης δόσης του δανείου, βάζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο θα περιμένει τη νέα κυβέρνηση για να ξεκινήσει το διάλογο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η έγκριση της επόμενης δόσης ασφαλώς και θα καθυστερήσει αφού δεν είναι δυνατόν εν μέσω προεκλογικής περιόδου να έρθει το

κλιμάκιο της τρόικας και να συζητήσει με την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Έχουν προκηρυχθεί εκλογές και περιμένουμε να έρθουμε σε επαφή με τη νέα κυβέρνηση όταν αυτή σχηματιστεί,» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ,  David Hawley.

Ενδεχομένως, η εξέλιξη αυτή να δημιουργήσει ταμειακό πρόβλημα στην Ελλάδα αν και πηγές του οικονομικού επιτελείου αφήνουν να εννοηθεί ότι… λεφτά υπάρχουν για τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουλίου που πληρώνονται από τις 20 Ιουνίου και ύστερα. Μετά στα ταμεία του κράτους δε θα υπάρχει σάλιο αν δεν έρθει η δόση του δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη δόση που πρέπει να εγκριθεί από την τρόικα είναι 30 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24 δισ. θα πρέπει να πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επιπλέον η τρόικα μας χρωστά 1 δισ. από την προηγούμενη δόση.

Πάντως, τα 30 δισ. θα πρέπει να εγκριθούν μέσα στον Ιούνιο και να εκταμιευτούν σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα