Όταν οι άντρες βιώνουν τους πόνους της γέννας

Ένα νοσοκομείο στην ανατολική Κίνα προσφέρει στους μελλοντικούς πατεράδες την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία των πόνων του τοκετού. Οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν στο πείραμα όταν αρκετές μητέρες τους παραπονέθηκαν ότι οι σύντροφοί τους δεν έδειχναν κατανόηση για τα… βάσανά τους.

Οι δωρεάν δοκιμές γίνονται δύο φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο Aima και ήδη περίπου 100 άνδρες έχουν τολμήσει –οι περισσότεροι μελλοντικοί πατεράδες. Για να βιώσουν την εμπειρία, τους τοποθετούν επιθέματα στην κοιλιά, τα οποία είναι συνδεδεμένα με συσκευή που προκαλεί ηλεκτροσόκ και

κατά συνέπεια τεχνητούς πόνους. Η δοκιμασία κρατά για περίπου πέντε λεπτά, με μία νοσοκόμα να αυξάνει σε αυτό το διάστημα την ένταση του πόνου, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10.

«Ένιωσα σαν να μου ξεριζώνουν την καρδιά και τους πνεύμονες», είπε ένας από τους άνδρες που το δοκίμασαν, ονόματι Σονγκ Σίλινγκ. Κατάφερε να φτάσει ως το επίπεδο 7 –μετά άρχισε να ζητά υστερικά από τη νοσοκόμα να σταματήσει. Άλλοι πάντως εγκαταλείπουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, καθώς θεωρούν τον πόνο αφόρητο.

http://www.nbcnews.com/news/world/shock-treatment-lets-men-experience-pain-childbirth-n253246

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα