Όσοι θέλουν εκλογές μετά τις 25 Μαρτίου ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους

Από τον ξεσηκωμό στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

(Ανανεωμένο). Για μετά τον Μάρτιο, όταν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, προσδιόρισε το χρόνο των εκλογών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό

σταθμό ANT1.
”Χρονικά δεν προσδιορίζεται απολύτως, αλλά είναι φανερό ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν οπωσδήποτε μέχρι τον Μάρτιο” ανέφερε, προσθέτοντας: “Από τα τέλη Μαρτίου είμαστε σε περίοδο εκλογών. Μέχρι πότε, δεν μπορώ να ξέρω.”

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο, προφανώς επειδή εκτιμά ότι μόνον έτσι προλαβαίνει και να κλείσει το PSI και να ετοιμάσει για τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, αρχηγός του οποίου ελπίζει να γίνει.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε χθες ότι «η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας εκλογών της 19ης Φεβρουαρίου, εξαρτάται από το PSI. Και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα».

Το Πάσχα του 2012 πέφτει στις 15 Απριλίου. Και φυσικά δεν μπορούν να γίνουν εκλογές της Κυριακή των Βαϊων (8 Απριλίου). Άρα απομένουν οι Κυριακές 4,11, 18 και 25 Μαρτίου και η Κυριακή 1η Απριλίου.

Σκεφτόμενος ψύχραιμα και ρεαλιστικά μπορεί κάποιος να πει ότι δεν χάλασε δα και ο κόσμος αν γίνουν οι εκλογές ακόμα και την 1η Απριλίου. Ούτως ή άλλως ο τόπος έχει μπει σε πορεία εκλογών και από πολλές απόψεις στη ΝΔ μπορεί και να συμφέρει η παράταση της ημερομηνίας, επειδή κάθε ημέρα που περνάει ενισχύεται το ηγετικό προφίλ του Σαμαρά.

Υπάρχει όμως ένας αστάθμητος παράγοντας που πρέπει να τον λάβουν όλοι υπόψιν τους. Αυτός είναι η … παρέλαση της 25ηςΜαρτίου.

Αν πάμε στην 25η Μαρτίου με Παπαδήμο πρωθυπουργό κανείς δεν αποκλείει να έχουμε νέες αποδοκιμασίες, νέα εκδήλωση της οργής του κόσμου, οξύτερη ενδεχομένως από εκείνη στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, δεδομένης της ραγδαίας επιδείνωσης του επιπέδου διαβίωσης του απλού κοσμάκη. Σκέφτεται κανείς πως θα αντιδράσει ο κόσμος όταν περάσει η ανάπαυλα των Χριστουγέννων και ο κόσμος επιστρέψει στην πραγματικότητα της εφορίας; Σκεφτείτε μόνο ότι οι αποδοχές Ιανουαρίου των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι δραματικά μειωμένες, λόγω εφαρμογής του νέου μισθολογίου και των αναδρομικών κρατήσεων. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 206 μέχρι 937 ευρώ ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Είναι επίσης βέβαιο ότι ορισμένοι θα φροντίσουν να φορτίσουν κι άλλο την ατμόσφαιρα βάζοντας και τη ΝΔ στο κάδρο της συνευθύνης, πράγμα το οποίο θα είναι άδικο.

Πρέπει λοιπόν όλοι να σκεφτούν σοβαρά και να συνυπολογίσουν όλους τους παράγοντες. Κατά την γνώμη μας οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον αργότερο στις 18 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα