Μεγάλο το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο

Φαίνεται ότι οι πληροφορίες για μεγάλη ποσότητα υδρογoνανθράκων στο υπέδαφος της «Αφροδίτης», επιβεβαιώνονται.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της προεδρικής φρουράς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως φαίνεται να εντοπίστηκαν υδρογωνάνθρακες. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι θα έχουμε καλά νέα σε λίγο, ωστόσο επιφυλάχθηκε να αποκαλύψει περισσότερα κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης που εξήγγειλε για τις 3 το απόγευμα, οπότε και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα

των γεωτρήσεων της Noble.

Χαριτολογώντας μάλιστα, ο Πρόεδρος δήλωσε πως θα είναι αρκετά καλός μποναμάς, «καλύτερος, όπως χαρακτηριστικά είπε «από τα μισούθκια που μας έδιναν οι γονείς μας».

Ο Πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους καλό νέο έτος, ενώ αναφερόμενος στις δυσμενείς προβλέψεις για το 2012, δήλωσε πως ίσως ο νέος χρόνος να είναι δύσκολος, ωστόσο, πρόσθεσε ότι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, είτε αυτές είναι πολιτικές είτε οικονομικές.  «Η δική μου απάντηση σε όλες τις προκλήσεις είναι η ενότητα και η συνεργασία, κατέληξε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Την ίδια στιγμή, οι εκτιμήσεις ανεβάζουν την ποσότητα στα 8 με 13 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Η εταιρεία Noble Energy, η οποία διενεργεί τις γεωτρήσεις, ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, την έκθεση των αποτελεσμάτων των ερευνών της, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προχωρεί και στη σύνταξη της ανακοίνωσης για τα κοιτάσματα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ποσότητες φυσικού αερίου στο κοίτασμα, που βρέθηκε στο Οικόπεδο 12 είναι της τάξης των 9 μέχρι και 13 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων

http://www.sigmalive.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα