Ως "κύκνειο άσμα" των Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βλέπουν στη Ν.Δ την ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εδώ και καιρό κηρύξει το κόμμα σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού.

Στην Πειραιώς άλλωστε, εκτιμούν παγίως, ότι ο κ. Τσίπρας θα προσφύγει σε εκλογές όχι όταν λήξει η Συνταγματική Θητεία της Κυβέρνησης, κατά πώς ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, αλλά όταν θα βρει τις κατάλληλες συνθήκες για να γλιτώσει την εκλογική συντριβή και να επιτύχει καλύτερα ποσοστά μαζί με έναν αιφνιδιασμό.

Το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για "εκλογές

εδώ και τώρα", έχει αρχίσει να μετατρέπεται στη Ν.Δ σε ισχυρή πρόβλεψη ότι η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μετά το τραγικό συμβάν στο Μάτι, δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ και πάντως δεν θα αντέξει έως το 2019, στο οποίο ομνύουν σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου.

Για αυτό και στο Μοσχάτο, εντείνονται οι φωνές που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να ανεβαίνει σε λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη για τελευταία φορά, ως πρωθυπουργός.

Επανεκκίνηση

Το μήνυμα Μητσοτάκη εξάλλου, είναι σαφές:

Η χώρα χρειάζεται μία επανεκκίνηση... Ένα πολιτικό restart που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές, λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ, ο οποίος ετοιμάζεται παράλληλα για την παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος της Ν.Δ στο Βελλίδειο, στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το Capital.gr εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τον κύκλο των επαφών του με τους κοινωνικούς φορείς, ο οποίος θα κορυφωθεί μετά το Δεκαπενταύγουστο, μπαίνοντας στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την επίσκεψή του στην ΔΕΘ.

Παράλληλα πάντως, πυκνώνουν οι φωνές των γαλάζιων στελεχών που διατυπώνουν με δημόσιες παρεμβάσεις την εκτίμηση ότι η Κυβέρνηση θα συρθεί σε εκλογές νωρίτερα από το 2019, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας να αντέξει μετά τα όσα συνέβησαν με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ , Νίκου Δένδια ( Αθηναϊκό Πρακτορείο) ο οποίος σε συνέντευξή του αναφέρει, επί λέξει:

"Μέχρι πρότινος εκτιμούσα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τα όποια προβλήματα που έχει επιφέρει η πολιτική της στη χώρα θα επιχειρούσε να γαντζωθεί κατά το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία και ότι οι εκλογές θα διεξάγονταν το 2019. Μετά τα όσα συνέβησαν όμως, την κατακραυγή και τη συνειδητοποίηση από την κοινή γνώμη της πλήρους διαχειριστικής ανεπάρκειας, δεν γνωρίζω αν και πόσο μπορεί να αντέξει ακόμα".

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η φράση που επέλεξε ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Capital.gr.

"Ο κ. Τσίπρας τελείωσε. Τετέλεσται", είπε ο κ. Λαζαρίδης, εστιάζοντας την κριτική του στην Κυβέρνηση, στην εθνική τραγωδία που συντελέστηκε στο Μάτι αλλά και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα