Ομαδικά πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Άγκυρα για κλιμάκωση τουρκικών προκλήσεων

Πυρ ομαδόν εναντίον της Άγκυρας "άνοιξε" ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από διαδοχικές τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, τόσο από θαλάσσης ( με τονεμβολισμό σκάφους του Λιμενικού) όσο και από αέρος ( υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τον Έβρο).

ΣΥΡΙΖΑ: Οι Έλληνες είναι ενωμένοι στην προάσπιση της κυριαρχίας τους

Πριν από λίγο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της Άγκυρας , όπου αναφέρεται πως:

"Οι

σημερινές επιθετικές δηλώσεις αλλά και ενέργειες της Τουρκίας, τόσο με την τουρκική ακταιωρό στην Κω όσο και με την υπερπτήση τουρκικού μαχητικού πάνω από τον Έβρο είναι απαράδεκτες και αντανακλούν τον ολισθηρό και εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο που επιλέγει να ακολουθήσει η τουρκική ηγεσία. Οφείλει να κατανοήσει ότι το διεθνές δίκαιο και η αρχή καλής γειτονίας αποτελούν τη μόνη βάση για ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή".

Απευθυνόμενη προς τον Ερντογάν, η Κουμουνδούρου, στέλνει παράλληλα και σήμα "ενότητας" των πολιτικών δυνάμεων: "Να γνωρίζει η τουρκική ηγεσία ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Σαντορινιός: προκλητική, επικίνδυνη και σκόπιμη ενέργεια της Τουρκίας

Σχολιάζοντας από πλευράς του, ο αρμόδιος τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σαντορινιός, το συμβάν με την τουρκική ακταιωρό, επανέλαβε επί της ουσίας, την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

"Το σημερινό περιστατικό σύγκρουσης σκάφους ΛΣ- ΕΛΑΚΤ με Τουρκική ακταιωρό αποτελεί μια προκλητική, επικίνδυνη και σκόπιμη ενέργεια της Τουρκίας που είχε σαφή σκοπό τον εμβολισμό του Ελληνικού Σκάφους.

Ελπίζουμε όλα τα Στελέχη που επέβαιναν στο σκάφος και απέδειξαν, για μια ακόμη φορά, θάρρος, δεινή επιχειρησιακή ικανότητα και υψηλό φρόνιμα, να είναι καλά στην υγεία τους".

Το Λιμενικό Σώμα, στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των ελληνικών θαλασσών, έχει τη γνώση και την εμπειρία να ξεπερνά τις προκλήσεις και να υπηρετεί με ήθος και αφοσίωση το σκοπό της διαφύλαξης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αυτές τις ώρες χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ηρεμία".

Ευ. Αποστολάκης: Και ατζαμήδες και δεν σέβονται τίποτα

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης ( υπενθυμίζεται ότι είχε λάβει μέρος και στην έκτακτη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Α. Τσίπρας για τις εξελίξεις στον Έβρο) , δια των ερτζιανών ( Alpha 989) σχολίασε πως:

"Δεν μας έχουν συνηθίσει οι Τούρκοι σε ψυχραιμία και σεβασμό των κανόνων θαλάσσιας κυκλοφορίας. Μονίμως ή δείχνουν ότι είναι πολύ ατζαμήδες στην θάλασσα ή ότι δεν σέβονται τίποτα. Και δυστυχώς ισχύουν και τα δύο. Δεν μπορείς να κάνεις μανούβρες παρεμπόδισης και στο τέλος να χτυπάς το σκάφος. Πάνε να κάνουν κάτι για να δείξουν ότι πουλάνε τσαμπουκά και ξέρουν πολύ καλά ότι αν ακουμπήσουν χάνουν το δίκιο τους αλλά δεν έχουν την μαεστρία και την ναυτοσύνη να το διαχειριστούν".

Ζήτησε δε να αντιμετωπιστεί αυτό "με μεγάλη αυστηρότητα από την ελληνική κυβέρνηση, να γίνουν οι ανάλογες καταγγελίες, οι οποίες προβλέπονται και να ζητηθούν και αποζημιώσεις. Πούλησες τσαμπουκά, θα πληρώσεις για τον τσαμπουκά!"

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα