Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζουν οτι σήμερα η απεργία ήταν “πεσμένη” και κυμάνθηκε στο 32-35%.

Στις 11:30 οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος,

απ’ όπου ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, παρόντος και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν προς στιγμήν όταν μερίδα διαδηλωτών ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς των ματ που είχαν παρατάξει κλούβες επί της Βασ. Σοφίας.Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους, στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί το κτίριο. Με τους κουκουλοφόρους διαφώνησαν εκπρόσωποι των συνδικάτων που διαδηλώνουν ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, αποχωρούν σταδιακά οι διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος και δόθηκαν ήδη στην κυκλοφορία οι οδοί Σταδίου και Φιλελλήνων.

Κλειστές παραμένουν οι οδοί Πανεπιστημίου, Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας έως το ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Άνοιξε πριν από λίγο και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, ο οποίος ήταν κλειστός από τις 10 το πρωί λόγω των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα