Όλο και περιπλέκεται η ιστορία με τον Γιάννη Πανούση

Όλο και περιπλέκεται η ιστορία με τον Γιάννη Πανούση μετά και την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο με διευθύνσεις και ονόματα. Το δικαστικό – αστυνομικό κομμάτι της υπόθεσης θα γίνει πολύ σύντομα γνωστό. Είναι αδύνατο για παράδειγμα να μείνουν στο σκοτάδι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατονομάζει ο Πανούσης ως αυτούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες. Όμως, κάποιος θα πρέπει να σκεφτεί γιατί αυτή η «βόμβα» μπήκε στο πολιτικό σύστημα μόλις τώρα αν και οι καταγγελίες είχαν γίνει από τον Απρίλιο. Ο

Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ γνώριζε για όλα όσα συμβαίνουν και σίγουρα είχε ενημερώσει τον Τσίπρα. Γιατί επελέγη αυτή η χρονική στιγμή για να γίνουν οι αποκαλύψεις;

Η «εύκολη» απάντηση είναι ότι γίνεται για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Έχουμε ξαναγράψει για το πόσο καλά παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να είναι κι έτσι, αν οι καταγγελίες δεν ήταν σοβαρές, αν δεν απειλούσαν να τινάξουν στον αέρα της χώρα. Αν δεν δημιουργούνταν ένα ανεξέλεγκτο τσουνάμι που κανείς δε γνωρίζει που μπορεί να καταλήξει. Αν δεν εμπλέκονταν στην υπόθεση και οι μυστικές υπηρεσίες, ίσως και η γνωστή Πρεσβεία.

Σε πολιτικό επίπεδο, όμως, κάτι συμβαίνει. Κάτι κρύβεται και είναι πολλά τα θολά σημεία. Εμείς βάζουμε στο τραπέζι μια άποψη που όλο και ενισχύεται τις τελευταίες ώρες.

Μήπως είναι δηλαδή ένα ακόμη στημένο παιχνίδι του Τσίπρα ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον Γ. Πανούση; Θυμίζουμε ότι στο Αntinews είχαμε γράψει πρώτοι πριν από μερικούς μήνες (όταν η Πρυτανεία ήταν για μέρες υπό κατάληψη και η κυβέρνηση δεν αποφάσιζε να τα βάλει με τους μπαχαλάκηδες) ότι η παρέμβαση Πανούση, μ' εκείνο το άρθρο που είχε δημοσιεύσει και το οποίο έγραφε για την «Αριστερά του Τίποτε». Τότε γράφαμε ότι επρόκειτο για μια προσυνεννοημένη με το Μαξίμου παρέμβαση ώστε να φανεί ότι ένας υπουργός βγαίνει μπροστά και δεν ανέχεται το μπάχαλο με τις καταλήψεις. Λίγες ημέρες μετά αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο καθώς ο Τσίπρας έβγαινε «αριστερός, αμόλυντος και πάντα προστάτης των κινημάτων», αλλά η κυβέρνηση είχε πάρει πιο... δεξιά στροφή μη αντέχοντας το χάος στην Πρυτανεία. Ήταν ουσιαστικά μια προμελετημένη κίνηση του πρωθυπουργού που έβαλε μπροστά τον υπουργό και έκτοτε άλλαξε η στάση για τους κουκουλοφόρους.

Μήπως λοιπόν είναι το ίδιο κολπάκι ώστε να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας το κόμμα του από στελέχη που συσχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και να κάνει την οριστική στροφή στην κεντροαριστερά; Εκεί όπου θα στήσει ένα κόμμα το οποίο θα κυριαρχήσει, κάτι σαν ΠΑΣΟΚ αλλά πιο...αριστερό; Ουσιαστικά ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης του Τσίπρα είναι να ξεφύγει από τις βλακώδεις επαναστατικές συνιστώσες που υπάρχουν ακόμη στο κόμμα του. Τι καλύτερος τρόπος για την «τελική λύση» που έλεγαν και οι Γερμανοί, από το «αδερφοφάγωμα» με τους εν δυνάμει «φίλους» τρομοκρατικών οργανώσεων που υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπαίνει μπροστινός ο Πανούσης, βγαίνουν τα ονόματα, καθαρίζει το κόμμα από τα γκρουπούσκουλα και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Θα πει κανείς «γιατί τότε το Μαξίμου δείχνει να...αδειάζει τον Πανούση;» Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, άλλωστε, πριν βγει να «τραγουδήσει η χοντρή» τίποτε δεν έχει τελειώσει. Στο τέλος του παιχνιδιού τι θα έχει μείνει; Ότι ο Τσίπρας, μέσω Πανούση έχει κάνει το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή ότι κάποια στιγμή έβγαλαν μια ανακοίνωση που άφηναν αιχμές κατά του πρώην υπουργού;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα