Ομολογία-σοκ του παιδοκτόνου: Έκλαιγε και της έκλεισα το στόμα, μετά ηρέμησε [εικόνες]

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την τροπή της ιστορίας εξαφάνισης της 6χρονης Στυλιανής Εικοσπεντάκη.

Μετά από δεκαέξι ώρες ερευνών το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό σε έναν κάδο απορριμμάτων, καθώς φέρεται να στραγγαλίστηκε από τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει το άψυχο κορμάκι της.

Ο 61χρονος πρώην αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον ανακριτή με σκυμμένο το κεφάλι. Εκεί αναμένεται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Το άτυχο κορίτσι έπεσε θύμα του ίδιου του πατέρα της,

ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του. «Ήταν η κακιά η ώρα. Ήταν ατύχημα. Το παιδί έκλαιγε συνέχεια. Ζητούσε την μητέρα του, που ήταν στο νοσοκομείο. Πήγα να την ησυχάσω. Δεν σταματούσε. Την ταρακούνησα αλλά συνέχιζε. Την είχα αγκαλιά. Την έπιασα από τον λαιμό και της έκλεισα το στόμα. Τότε ηρέμησε… » φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 61χρονος απόστρατος αστυνομικός.

Πώς ξεκίνησε η ιστορία

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 61χρονος Γιάννης Εικοσπεντάκης εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας και ανέφερε ότι στο σπίτι του διαπραχθεί διάρρηξη και εξαφανίστηκε η μόλις έξι χρόνων κόρη του, Στέλλα. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι πάντες. Άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρου όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας, ενώ ενημερώθηκε και η μητέρα του κοριτσιού, η οποία είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη χολή και χθες το μεσημέρι, όπως η ίδια ανέφερε στο protothema.gr, πήρε εξιτήριο.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση υπέβαλαν σε εξοντωτική ανάκριση τον πρώην αστυνομικό, καθώς όπως διαπίστωσαν οι ισχυρισμοί του για διάρρηξη όχι μόνο δεν ευσταθούσαν, αλλά όσο περνούσε η ώρα εκείνος έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις. Έτσι η υπόθεση από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας πέρασε στα χέρια του τμήματος ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Η εξάχρονη Στέλλα

«Έσπασε» μετά από δώδεκα ώρες ανακρίσεων

Ο Γιάννης Εικοσπεντάκης μεταφέρθηκε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και αμέσως έμπειροι αξιωματικοί ανέλαβαν να φέρουν στην επιφάνεια τις πραγματικές πτυχές της υπόθεσης. Για άλλη μια φορά ο 61χρονος πατέρας των δίδυμων παιδιών ισχυρίστηκε ότι η κόρη του εξαφανίστηκε μετά από διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ ο ίδιος κοιμόταν και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

«Βγήκα να πετάξω τα σκουπίδια γύρω στις δώδεκα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και πρέπει να ξέχασα τα κλειδιά στην εξωτερική πλευρά της πόρτας του διαμερίσματος. Έτσι οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι, αφού λείπουν και κοσμήματα», επέμεινε για αρκετές φορές στους αστυνομικούς.

Όση ώρα ο πατέρας ανακρίνονταν από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δεκάδες αστυνομικοί αλλά και κλιμάκια του «Χαμόγελου του Παιδιού» «χτένιζαν» το σπίτι της οικογένειας και τους δρόμους της Αγίας Βαρβάρας. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνέδραμαν στο έργο των ερευνών, ενώ συγγενείς και φίλοι είχαν διασκορπιστεί σε πάρκα της περιοχής με την ελπίδα να βρουν εν ζωή το μικρό κοριτσάκι.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης

Οι αστυνομικοί αρχικά ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού, της πολυκατοικίας και επεκτάθηκαν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου αναζητώντας ίχνη της μικρής σε κλειστούς χώρους, πάρκα, πλατείες και κάδους απορριμμάτων, ζητώντας παράλληλα από τη δημοτική αρχή να μην γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξέτασαν προσεκτικά τα ρούχα του παιδιού και το αυτοκίνητο του πατέρα, ενώ ψυχολόγοι της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων εξέτασαν με προσοχή το 6χρονο αγόρι, επιχειρώντας να εκμαιεύσουν πληροφορίες που θα βοηθούσαν τις έρευνες.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις όταν το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό.

Ελαβε προθεσμία ως τις 2 Μαϊου για να απολογηθεί

Την Τρίτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την δολοφονία της εξάχρονης κόρης του.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, ζήτησε από τον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο καθώς, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα με αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Αυτός ο ισχυρισμός του συνταξιούχου αστυνομικού πιθανότατα θα διαμορφώσει και την υπερασπιστική τακτική του, καθώς αναμένεται να επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό. Ο κατηγορούμενος φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο του παιδιού του σε ατύχημα, υποστηρίζοντας πως την έσφιξε περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην αγκαλιά του, όταν το παιδί αρνιόταν να κάνει μπάνιο.

Η υπόθεση αναμένεται να εξιχνιαστεί με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στη δικογραφία πριν την απολογία του κατηγορούμενου.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα