Οι Βρυξέλλες πιέζουν Σαμαρά και ο Βενιζέλος επιτίθεται στη ΝΔ

00:23 7/2/2012 - Πηγή: Antinews

Ο επικεφαλής ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel, δήλωσε στο CNBC, “επικρατεί εκνευρισμός ιδιαίτερα για τον Αντώνη Σαμαρά, τον κεντροδεξιό ηγέτη που πιθανότατα θα είναι ο επόμενος

πρωθυπουργός καθώς θεωρούν ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια την στιγμή που χρειάζεται από όλους να υπογράψουν” (Δείτε το βίντεο εδώ)

Βέβαια είναι γνωστή η αντιπάθεια που τρέφουν προς το πρόσωπο του Σαμαρά ορισμένοι κύκλοι των Βρυξελλών επειδή από την πρώτη στιγμή τους έλεγε ότι το φάρμακο είναι λάθος και οδηγεί τον ασθενή – Ελλάδα σε θάνατο.

Όλα αυτά όμως που γίνονται και μεταδίδονται όμως τις τελευταίες ώρες από τις Βρυξέλλες ξεπερνούν τα εσκαμμένα. Και επαναλαμβάνεται το ίδιο παιχνίδι πιέσεων που παιζόταν με τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών πριν από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Θυμάστε που γράφαμε τότε για το “μακρύ χοντρό δάκτυλο” από την Αθήνα που έλεγε στους δανειστές να βάλουν τον Σαμαρά να υπογράψει για να τον δεσμεύσουν και μετά να βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και να λέει ότι “όλοι ίδιοι είναι”;

Στο ίδιο μήκος κύματος πρίν από λίγο και ο Βενιζέλος. Αποφάσισε να το παίξει πρωθυπουργεύων και σκληρός και εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία (χωρίς να την αναφέρει) γιατί ουσιαστικά τόλμησε να πει ότι επιτέλους έχουμε διαπραγμάτευση.

Ο λαλίστατος υπουργός Οικονομικών θυμήθηκε κι αυτός τη λέξη “διαπραγμάτευση” τώρα που βρίσκεται με το μαχαίρι στο λαιμό ενώ μας έβαλε όλους στο ίδιο τσουβάλι για τις ιστορικές ευθύνες που έχουμε για το κατάντημα της χώρας.

Θυμήθηκε ότι ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος αλλά τώρα εξευτελίζεται, όμως, δεν έκανε την αυτοκριτική του για το κατάντημα της χώρας.

Και αποφάσισε να το παίξει οικουμενικός και πατριώτης για να ζητήσει τη βοήθεια όλων ώστε να κοπεί η Λερναία Ύδρα, δηλαδή οι απαιτήσεις της τρόικας.

Άραγε ο ίδιος το διάβασε το πρώτο Μνημόνιο και τώρα έρχεται να μας φορέσει ένα ακόμη χωρίς να τολμήσει να πει μια φορά όχι στην τρόικα;

Η δήλωσή του πριν από λίγο είναι μνημείο αμετροέπειας από έναν άνθρωπο που μέχρι αγνοούσε τη λέξη διαπραγμάτευση.

Όλη η δήλωσή του έχει ως εξής:

“Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα συνεχίζονται και είναι προφανές ότι ασκείται πολύ μεγάλη πίεση απέναντι στη χώρα, ασκείται πολύ μεγάλη πίεση στον ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δραματικό και οξύ δίλημμα”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την  ολοκλήρωση της αποψινής διαπραγμάτευσης με την τρόικα και πριν την αναχώρησή του για τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

“Διότι η σωτηρία της χώρας, η παραμονή της στο ευρώ, το PSI, η οριστικοποίηση της νέα δανειακής σύμβασης και η λήψη των χρημάτων που είναι ζωτικής σημασίας για τη σωτηρία της Ελλάδας, συνεπάγεται ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος, συνεπάγεται θυσίες”, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

 “Από την  άλλη μεριά, η αποτυχία των διαπραγματεύσεων, η αποτυχία του προγράμματος, η  χρεοκοπία

Keywords
Τυχαία Θέματα