Οι τζάμπα μαγκιές κάποτε πρέπει να σταματήσουν

Φωτο: e-typos

H σύσκεψη που όλοι περιμέναμε ξεκίνησε με 45 λεπτά καθυστέρηση λόγω των Κ.Ο. των κομμάτων, ωστόσο, κάποιες πληροφορίες λένε ότι δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς λόγω… Κουβέλη. Προφανώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε ασφυκτική πίεση από τους βουλευτές και τα στελέχη του να μην πέσει… αμαχητί στη συμφωνία που έκανε χθες αλλά να διαπραγματευτεί κάτι διαφορετικό. Λέγεται μάλιστα ότι οι προτάσεις που θα κάνει είναι:

- Να μεταφερθούν στο νέο φορέα όλοι οι εργαζόμενοι με το σύνολο των δικαιωμάτων τους.

-

Η νέα διοίκηση ή ο διαχειριστής του νέου φορέα να προχωρήσει την αναδιάρθρωση σε διάστημα 3-4 μηνών.

- Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να κάνουν χρήση οικειοθελών αποχωρήσεων, να αναγνωρίσουν πλασματικά χρόνια.

Από τη μεταφορά των εργαζομένων ίσως να εξαιρούνται τα μουσικά σύνολα και η ραδιοτηλεόραση.

Από τη ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζουν ότι με την πρόταση αυτή θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος, αφού τα κονδύλια που θα διατεθούν θα είναι λιγότερα από τα 90 εκατομμύρια που απαιτούνται στην περίπτωση που απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ωραίες οι διαρροές, αλλά μήπως να μας εξηγήσει κάποιος από τη ΔΗΜΑΡ τι σημαίνει επαναπρόσληψη όλων των εργαζόμενων; Τότε γιατί να γίνει η αναδιάρθρωση; Ας μείνουν όλα ως έχουν να μη στεναχωριόμαστε κιόλας με την ΕΡΤ. Και τι εννοούν άραγε αναδιάρθρωση σε 3-4 μήνες; Μήπως να το αφήσουμε για τα Χριστούγεννα και βλέπουμε;

Κάποιος θα πρέπει να ρωτήσει τη ΔΗΜΑΡ από πού θα βρεθούν οι 4.000 απολύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Κουβέλης. Γιατί δε ρωτάνε τον κ. Μανιτάκη που ήταν και στη σύσκεψη.

Επιτέλους, οι τζάμπα μαγκιές απλά και μόνο για τους ψηφοφόρους κάποτε πρέπει να σταματήσουν. Διότι είναι σίγουρο ότι αν οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές δε θα τους μείνουν ούτε αυτοί οι ψηφοφόροι. Ας επικρατήσει η σύνεση να βγει καπνός από το Μαξίμου και να πάμε παρακάτω.

Εκτός κι αν όλα αυτά τα κάνει ο κ. Κουβέλης προκειμένου να πιάσει καλύτερες… θέσεις στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα