Οι τράπεζες καταγγέλλουν τον ΔΟΛ – Στην έξοδο οδηγείται ο Ψυχάρης

16:23 4/1/2017 - Πηγή: Antinews

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ΔΟΛ με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω για, καταγγελία της δανειακής σύμβασης και έκπτωσης του κ.Σταύρου Ψυχάρη από το ΔΣ ως βασικού μετόχου, από τις πιστώτριες τράπεζες.

Σε περίπτωση που ο κ. Ψυχάρης αρνηθεί ,οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι τράπεζες θα προσφύγουν στα δικαστήρια με την όλη δικαστική διαδικασία

να υπολογίζεται να διαρκέσει δύο μήνες.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το protothema.gr, έρχεται μετά την αδυναμία του ΔΟΛ να καταβάλει ποσό περίπου 9,5 εκατ. ευρώ που είναι οι εξαμηνιαίοι τόκοι για τις δανειακές του υποχρεώσεις και την απόφαση των τραπεζών να μην δώσουν νέο περιθώριο εξυπηρέτησης των τόκων.

Οι πιστώτριες τράπεζες φέρεται να ζήτησαν από κυβέρνηση να υιοθετήσει τροπολογία η οποία να τους επιτρέπει να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του ΔΟΛ μετά την έκπτωση της διοίκησης, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει απάντηση προς το παρόν.

Στη σημερινή σύσκεψη των πιστωτριών τραπεζών εξετάστηκε το νομικό και οικονομικό μοντέλο για την επερχόμενη μεταβατική περίοδο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες μία επιλογή που έχουν μπροστά τους είναι να οριστεί η Grant Thornton η οποία θα καταγράψει την οικονομική κατάσταση, τα περιουσιακά στοιχεία και θα ασκήσει προσωρινά χρέη διοίκησης μέχρι να αποφασισθεί η επόμενη μέρα του ΔΟΛ και να ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαδικασίες.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα