ΝΔ: Η ενημέρωση δεν συνιστά συναπόφαση

13:20 4/1/2017 - Πηγή: Antinews

Με ισχυρές δόσεις καχυποψίας σχολίαζαν, χθες, κύκλοι της ΝΔ τη συνάντηση της Δευτέρας του Αλ. Τσίπρα και του Κυρ. Μητσοτάκη για το Κυπριακό, σημειώνοντας, πάντως, πως αποδέχθηκαν θετικά την πρόσκληση και την πρόθεση του πρωθυπουργού να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημείωναν, ωστόσο, πως αν και έχουν κακή εμπειρία και από προηγούμενες συναντήσεις «η εν λόγω ενημέρωση είναι χρήσιμη, αρκεί να είναι

ειλικρινής και πλήρης και όχι μια απόπειρα παγίδευσης από την πλευρά του κ. Τσίπρα».

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ «προσέρχεται στη συνάντηση κυρίως για να ακούσει τον πρωθυπουργό», αλλά όπως υπογράμμιζαν «η ενημέρωση αυτή δεν είναι συναπόφαση, ούτε συνδιαμόρφωση θέσης και ούτε υποκαθιστά την ευθύνη της κυβέρνησης απέναντι στη διαπραγμάτευση».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, συμπλήρωναν, θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό την πάγια θέση της ΝΔ πως «μόνη λύση για το Κυπριακό είναι η επανένωση του νησιού και η εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης, σε μια επανενωμένη Κύπρο, μέλος της Ε.Ε., χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων». Η ΝΔ, τόνιζαν «στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, προκειμένου να επιτευχθεί μια τέτοια λύση που να τύχει της έγκρισης των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα, όπως προβλέπεται στη συμφωνηθείσα διαδικασία».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στον τρόπο που επέλεξε ο πρωθυπουργός για να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, πηγές της οδού Πειραιώς έλεγαν ότι «οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα αποδώσουν καλύτερα, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι το Κυπριακό, σε σχέση με μία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πάντα έχει μια επικοινωνιακή φόρτιση».

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα