Οφσoρ με έδρα τις Παρθένους Νήσους πήρε τον 902!

Με τον πλέον επίσημο τρόπο αποδεικνύεται πλέον ότι το κόμμα της εργατιάς, το ΚΚΕ, πούλησε τον τηλεοπτικό του σταθμό σε οφσορ εταιρεία η οποία έχει έδρα τις Παρθένους Νήσους. Τα έγγραφα από την Κύπρο αποδεικνύουν ότι μοναδικός μέτοχος της εταιρείας «Α-ORIZON Media LTD» με έδρα την Κύπρο, που αγόρασε το σταθμό, είναι η εταιρεία «NALOTIA VENTURES LTD» με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Εσκεμμένα το ΚΚΕ στην προχθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε τον αγοραστή αλλά όχι και τον μέτοχο, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Όμως, η… παρθενία του ΚΚΕ διερράγη από την αποκάλυψη της υπεράκτιας με έδρα τις Παρθένες Νήσους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η «Α-ORIZON MEDIA LTD», ενεγράφη στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη της Κύπρου στις 19 Μαϊου 2010 με αριθμό εγγραφής 267717. Ο δικηγόρος που την ενέγραψε είναι ο κ. Πανίκος Λεωνίδου στη Λεμεσό.

Μοναδικός μέτοχος της «Α-ORIZON MEDIA LTD» είναι η εταιρεία «NALOTIA VENTURES LTD» με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους… Το μετοχικό κεφάλαιο της οφσόρ εταιρείας είναι 2000 ευρώ και αναλύεται σε 2000 μετοχές αξίας ενός ευρώ η κάθε μία…

Διευθύντρια της «Α-ORIZON MEDIA LTD» είναι η κυρία Χρυσάνθη Γεωργίου η οποία εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Πανίκου Λεωνίδου. Γραμματέας της «Α-ΟRIZON MEDIA LTD» είναι η εταιρεία «LE.KO company services LTD» η οποία ανήκει στο δικηγορικό γραφείο Πανίκου Λεωνίδου και εκτελεί χρέη γραμματέα για δεκάδες εταιρείες. Η «LE.KO company services LTD» έχει μετοχίκό κεφάλαιο 171 ευρώ.

Δηλαδή ξέρουμε ότι μια υπεράκτια εταιρεία που έχει νόμιμο εκπρόσωπο μια δικηγόρο, πήρε τον 902. Αλλά δεν ξέρουμε ούτε το τίμημα (που λέγεται ότι είναι 3-4 εκατομμύρια ευρώ) αλλά ούτε και τον… αφανή αγοραστή. Είναι κάποιος Έλληνας επιχειρηματίας πίσω από την υπεράκτια εταιρεία; Θα μάθουμε ποτέ τι έγινε τελικά με τη συναλλαγή; Το ΕΣΡ τι ρόλο παίζει; Διακοσμητικό;

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews