Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα λέει η κυβέρνηση

Μα γιατί κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα παίζοντας με τις λέξεις; Και δεν εννοούμε την κυβέρνηση, αυτή έχει άλλα προβλήματα να ασχοληθεί.

Είπε ο κ. Στουρνάρας το πρωί ότι άλλο η απόφαση να μη ληφθούν οριζόντια μέτρα κι άλλο να μη γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες επιμένουν ότι το «κενό» που υπάρχει είναι μόλις

500 εκατ. ευρώ και γι’ αυτά θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα κι όχι περικοπές από όλο τον κόσμο. Η τρόικα επιμένει ότι το «κενό» είναι 2,5 δις και πάνω σ’ αυτό γίνεται η συζήτηση.

«Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ της τρόικας. Αυτά τα 500 εκατ. ευρώ, όμως, από κάπου πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του “κενού” οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί πρέπει να αναζητηθούν». Αυτά είπε ο κ. Στουρνάρας ενώ από τις Βρυξέλλες διαρρέεται ότι στο τέλος θα βρεθεί η λύση ώστε η διαπραγμάτευση με την τρόικα να καταλήξει θετικά, να εκταμιευτεί η δόση. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν, επίσης, ότι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των 500 εκατ. ευρώ, είναι δυνατή με στοχευμένες παρεμβάσεις μείωσης δαπανών. Ως παράδειγμα ανέφεραν την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, χωρίς καμία εξαίρεση.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι, έως το τέλος του μήνα, το υπουργείο Εργασίας θα καταθέσει νομοσχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να «νοικοκυρέψει» τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως των επικουρικών συντάξεων και να συλλέξει μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές. Όπως σημείωναν, με το νομοσχέδιο αυτό πρόκειται να εξοικονομηθούν 500 εκατ. ευρώ για το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα