Όχι άλλες κουκούλες

Στοιχεία για την ταυτότητα των συλληφθέντων για τα επεισόδια της Κυριακής, έδωσε η Αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τους 79 συνολικά συλληφθέντες, οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 9 από Αλβανία, 4 Αλγερία, ένας Τυνησία, ένας Μαυριτανία, 2 Ρουμανία, 2 Πολωνία, ένας Αφγανιστάν, ένας Μολδαβία, 4 Παλαιστίνη, ένας Ιράκ.

Οι 15 δήλωσαν άνεργοι, 4 φοιτητές, δύο μαθητές, 11 ιδιωτικοί υπάλληλοι, δύο ελεύθεροι επαγγελματίες, ένας καθηγητής, ένας ασκούμενος δικηγόρος, ένας αυτοκινητιστής, ένας σκηνοθέτης,

δύο οικοδόμοι και 39 δεν δήλωσαν επάγγελμα.

Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε ότι πρόκειται περί αγανακτισμένων πολιτών που πλήττονται από το Μνημόνιο και που βγαίνουν να κάψουν την άδικη κοινωνία που τους στερεί ακόμη κι ένα πιάτο φαί. Αν ήταν έτσι μπορεί κι εμείς να είμαστε μαζί τους.

Όταν όμως καίνε ανεξέλεγκτα την Αθήνα και 170 επιχειρηματίες (μη φανταστείτε τίποτε μεγάλοι) κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Όταν ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου Άστυ καταγγέλλει ότι του ζήτησαν λεφτά για να μην κάψουν το εσωτερικό του κτιρίου.

Όταν λεηλατούν ότι βρουν μπροστά τους. Από κινητά τηλέφωνα και κάμερες μέχρι πιτζάμες, σουτιέν και… κιλότες.

Όταν πολλοί άνθρωποι δεν έχουν σήμερα δουλειά γιατί τα μαγαζιά που καταστράφηκαν έβαλαν λουκέτο.

Όταν κάηκαν 93 κτίρια στην Αθήνα, πολλά από τα οποία ήταν αρχιτεκτονικά κοσμήματα.

Ε, τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Και πρέπει να διερευνηθεί γιατί π.χ. ο Ιρακινός που συνελήφθη ήταν μέσα στους μπαχαλάκηδες. Να φανταστούμε ότι δεν διαδήλωνε για τον… Σαντάμ, αυτός μας άφησε προ πολλού. Το πιο πιθανό είναι να κυνηγούσε το εύκολο χρήμα, το πλιάτσικο και μετά την πώληση των προϊόντων.

Να φανταστούμε επίσης ότι και οι Αλγερινοί με τον Τυνήσιο δεν είναι… κομμουνιστές που θέλουν να φέρουν την ανατροπή του καπιταλισμού.

Κι επίσης, να φανταστούμε ότι οι άνεργοι και οι άεργοι είπαν να σκοτώσουν την ώρα τους και κατέβηκαν στο κέντρο.

Τέλος, για να μη νομίζει κανείς ότι τα βάζουμε με τους αλλοδαπούς, να φανταστούμε ότι οι Έλληνες που συνελήφθησαν κι όσοι δεν πιάστηκαν αποφάσισαν να κάνουν…γυμναστική και σφαιροβολία με 40 τόνους μάρμαρο και πέτρες

Σοβαρά τώρα. Και στα Δεκεμβριανά του 2008 (όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε να παραιτηθεί η μισή κυβέρνηση) και τώρα λέμε ότι το πρόβλημα των κουκουλοφόρων είναι σύνθετο. Και η σύνθεση των γνωστών – αγνώστων ποικίλει. Είναι και ανόητοι μπαχαλάκηδες, και πρεζόνια, και μετανάστες που πλιτσικολογούν και παρακρατικοί που βολεύει το χάος.

Και ίσως να είναι και βαλτοί από το ίδιο το κράτος το οποίο βολεύεται να συζητούν όλοι για το κατεστραμμένο Αττικόν κι όχι για τη φωτιά που έβαλε το Μνημόνιο στη ζωή μας.

Όσο το θέμα δεν αντιμετωπίζεται τόσο θα παραδίδεται η χώρα στο έλεος όλων των παραπάνω.

Και τόσο υπουργοί σαν τον Παπουτσή θα κάνουν την πάπια και δε θα έχουν την ευθιξία να παραιτούνται. Όπως και άνθρωπο όπως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος λέει ότι είχε ειδοποιήσει για την κατάληψη της

Keywords
Τυχαία Θέματα