Ο Τσίπρας θα γίνει ο «Γιωργάκης» της Αριστεράς

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μη μιμείται τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά τον πατέρα του. Μπορεί να θέλει να αγκαλιάσει πολλούς παπανδρεϊκούς και να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ της γενιάς μας.

Όμως, έτσι όπως πάει σύντομα θα τον βαφτίσουν ως τον «Γιώργο Παπανδρέου της

Αριστεράς». Και επειδή θα είναι ο πιο αποτυχημένος αρχηγός που πέρασε ποτέ από τον συγκεκριμένο χώρο και γιατί έχει βάλει στόχο να καταστρέψει την Ελλάδα, αλλά δεν θα τον αφήσουν οι σοβαρές δυνάμεις αντίστασης που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία και τα κόμματα.

Δεν ξέρουμε αν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Ίσως και να γίνει ώστε να μοιάσει ολοκληρωτικά με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος διέλυσε το κόμμα του, αφού πρώτα διέλυσε την Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι στην περίπτωση του Αλέξη θα διαλύσει πρώτα το κόμμα των συνιστωσών προτού διαλύσει τη χώρα.

Αυτό που φαίνεται από τα αποτελέσματα των εκλογών και από το γενικότερο κλίμα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο μεγάλος ηττημένος και της επόμενης Κυριακής, εκτός κι αν γίνει η μεγάλη έκπληξη.

Δούρου και Σακελλαρίδης δεν φαίνεται να έχουν άλλο ρεύμα που θα τους δώσει τη νίκη και θα μπορούσαν να ελπίζουν σε επικράτησή τους μόνο αν έκαναν… συμφωνία με τους Χρυσαυγίτες. Αλλά θα είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα στην ιστορία της Αριστεράς να βγει η Δούρου στην περιφέρεια με τις ψήφους του Παναγιώταρου και ο Σακελλαρίδης στην Αθήνα με σπρώξιμο του Χαστουκιάρη. Εκτός κι αν έχουν κάποια συμφωνία από παλιά και γι’ αυτό η περίεργη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κάθε φορά που γινόταν συζήτηση για άρση ασυλίας κάποιου Χρυσαυγίτη.

Εν πάση περιπτώσει, οι πρώτες αναλύσεις των αποτελεσμάτων δείχνουν ότι δεν υπάρχουν εφεδρείες στον ΣΥΡΙΖΑ από το δικό του ακροατήριο. Όσοι ψηφίζουν δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στις κάλπες και θα ξαναπάνε, δεν υπάρχουν άλλοι που χαλάρωναν πίνοντας καφέ στα Εξάρχεια.

Αντιθέτως τα μεγάλα ποσοστά αποχής προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο που είτε γιατί βαρέθηκε είτε γιατί θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση, δεν πήγε να ψηφίσει. Αν πάνε οι μισοί από τους απέχοντες, τότε η ΝΔ θα έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες για νίκη στις ευρωεκλογές ενώ Σγουρός και Καμίνης θα επικρατήσουν με περισσή άνεση.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο και αν βγουν αληθινές οι μετρήσεις για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει υποστεί τεράστια ήττα, όσο κι αν επικοινωνιακά επιχειρήσει να το παρουσιάσει ως νίκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν τραβάνε. Κάποτε λέγαμε για τον Γ. Παπανδρέου ότι «το παιδί δεν τραβάει», σύντομα θα το λέμε και για το αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι αν δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την λαϊκή οργή, αν δεν μπορεί να δημιουργήσει ρεύμα νίκης έχοντας μαζί του πολίτες που έχουν υποστεί τα πάνδεινα, τότε έχει τεράστιο πρόβλημα. Ειδικά σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, δύο χρόνια μετά τη δημιουργία της παρούσας κυβέρνησης θα περίμενε κανείς να «πετάει» η αξιωματική αντιπολίτευση. Η οποία μάλιστα είναι άκρως λαϊκίστικη και υπόσχεται τα πάντα. Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος δείχνει να μην τους εμπιστεύεται. Αν δεν πάρει ένα ικανοποιητικό ποσοστό στις ευρωεκλογές και 6-7 περιφέρειες ένα κόμμα που τάζει λαγούς με πετραχήλια απέναντι σε μια συγκυβέρνηση που έχει μεγάλα προβλήματα και κυρίως έχει υπογράψει πολύ σκληρά μέτρα, τότε ο κ. Τσίπρας καλό θα είναι να σκεφτεί από τώρα τι θα κάνει στη ζωή του. Γιατί αν το «παιδί δεν μπορεί» θα πρέπει να βρει καμιά δουλειά για τα προς το ζην. Και ποιος τον παίρνει τώρα, ειδικά αυτόν που δεν έχει ούτε ένα ένσημο; Τουλάχιστον ο Γιωργάκης έχει μητρική γλώσσα τα αγγλικά, έχει καταστρέψει μια χώρα και μπορεί να πηγαίνει στα πανεπιστήμια και να μιλά με άνεση για τα δημοψηφίσματα που δεν τον άφησαν να κάνει.

Ο Αλέξης που θα πάει να μιλήσει. Μέχρι τον… λόφο Σκουζέ και πολύ που του είναι.

Στην απευκταία περίπτωση της ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα είναι σίγουρο ότι το «φάντασμα» του Γιώργου θα τον κυνηγά παντού. Ούτε το ένα το παιδί δεν μπορεί, ούτε το άλλο. Ο ένας κατέστρεψε τη χώρα του, ο Αλέξης θα το επιθυμούσε πολύ, αλλά δεν θα του το επιτρέψουμε. Και σύντομα θα καταστρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα