Ο Τσίπρας τα βάζει με την Κυβέρνηση ενώ το κόμμα "βράζει"

"Σήμα" για να ανοίξουν τα εσωκομματικά κιτάπια δίνει η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταστάθηκε χθες εκ νέου στο γραφείο του, μετά από θερινές διακοπές περίπου 20 ημερών.

Η πληροφορία πως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τον περίμενε με... αεροβόλο πίσω από τη βαριά πόρτα της κεντρικής εισόδου στο "στρατηγείο" της Κουμουνδούρου,

ελέγχεται ως ανακριβής μεν, αλλά περιγράφει το βαρομετρικό χαμηλό που επικρατεί στις μεταξύ των, σχέσεις.

Το περιβόητο τετ α τετ Τσίπρα - Σκουρλέτη, δεν πραγματοποιήθηκε χθες, εκκρεμεί ωστόσο και χωρίς πολλά περιθώρια αναβολής: Την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη -μετά το κλείσιμο της Βουλής ένεκα θερινής ραστώνης- πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ οπότε τα ξίφη έχουν ήδη αρχίσει να "ακονίζονται".

Και τούτο, διότι είναι απολύτως βέβαιον πως ο κ. Σκουρλέτης, θα θέσει στο τραπέζι της κομματικής συζήτησης τα "χτυπήματα" που δέχεται μέσω διαρροών, τα οποία χρεώνει σε συγκεκριμένους "κύκλους" από το προεδρικό "μπλοκ".

Αναζητεί συνεπώς, μεταξύ άλλων, απάντηση, στο ερώτημα εάν οι διαρροές και η εναντίον του αρθρογραφία, γίνεται με την ανοχή ή ακόμα και την "προτροπή" της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τούτα προφανώς και δεν αποτελούν μια υπόθεση "ιδιωτική" μεταξύ Τσίπρα και Σκουρλέτη.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θα κληθούν να λάβουν θέση και ήδη έχουν αρχίσει προειδοποιητικές βολές.

Φερ ειπείν, χθες, η Αννέτα Καββαδία, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ευρισκόμενη εξόχως κοντά πολιτικά στους "53" και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook, διερωτήθηκε αρκούντως υπαινικτικά

"Από πότε ο σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, θεωρείται βαρίδι; Από πότε η ανθρωποφαγία πλασάρεται ως συστατικό στοιχείο της διεύρυνσης; Από πότε ο διάλογος για το απαραίτητο άνοιγμα του κόμματος, δεν "σηκώνει" όλες τις απόψεις;;".

Σινιάλο Τσίπρα για επίθεση σε Ν.Δ

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος έχει περάσει ουκ ολίγες εσωκομματικές περιπέτειες (και) κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του, χθες , όχι μόνον απέφυγε να ασχοληθεί με το εσωκομματικό "καμίνι" αλλά έδωσε στίγμα και σινιάλο: Στόχος , καταρχάς, είναι η επίθεση στην Κυβέρνηση και η υπεράσπιση των δικών κυβερνητικών μας πεπραγμένων.

Εξ΄ ού και με εκτενές σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, "γιόρτασε" την επέτειο της συμπλήρωσης ενός έτους από τον τερματισμό του γ' προγράμματος στήριξης.

Πολιτικά ενδιαφέρουσα πάντως, είναι η επιμονή του πως ο νέος προϋπολογισμός που θα καταθέσει η Κυβέρνηση, θα συμπεριλαμβάνει μέτρα λιτότητας.

Το αυτό είχε υποστηρίξει από το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και το επανέλαβε χθες, εμφατικά:

"Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενη άμεσα φορολογικές μειώσεις και τελικά θα φέρει άμεσες επιβαρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2020, σε σχέση με όσα είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιες θα είναι αυτές θα το δούμε στον προϋπολογισμό. Το πιθανότερο είναι να κόψουν το αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη και βλέπουμε..."

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα