Ο Τσίπρας απέφυγε να επιτεθεί σε Καμμένο αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ "βράζει"

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να απέφυγε να σηκώσει το γάντι των προκλήσεων του Πάνου Καμμένου, απορρίπτοντας απλώς την πρότασή του περί εναλλακτικού σχεδίου ώστε να παρακαμφθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά βαρύ για τον ΥΠΕΘΑ. Ενδεικτικές του βαρέος κλίματος της

ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παρεμβάσεις του Νίκου Φίλη και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

"Ρουκέτες" από Νίκο Φίλη

Αναλυτικότερα, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της ΚΕ, εξαπέλυσε "ρουκέτες" κατά του Πάνου Καμμένου. Ο κ. Φίλης είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Πάνο Καμμένο, το οποίο προσπαθεί το κόμμα να μη συζητά, λέγοντας ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ "νομίζει ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαββίδη στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί". Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή να λάβει τα μέτρα της για να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει ανεμπόδιστα το έργο της.

Χριστοδουλοπούλου: Τραυματική εμπειρία η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Η Τ. Χριστοδουλοπούλου, από την πλευρά της, χαρακτήρισε "τραυματική εμπειρία" τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ."Βγαίνουμε από μια τραυματική εμπειρία με τους ΑΝΕΛ" που δεν ξέρουμε και πώς θα καταλήξει, είπε εφιστώντας την προσοχή στα κριτήρια με τα οποία θα συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Να μην κοιτάμε τις περσόνες που θα μας εξασφαλίσουν τη νίκη, συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ή δεν αποκηρύσσουν ρατσιστικές αντιλήψεις και ακροδεξιό λόγο.

Σ. Παπαδόπουλος: Δεν γίνεται να πάμε με ΑΝΕΛ ως τον Οκτώβριο

"Δεν μπορούμε με την πολιτική των ΑΝΕΛ και μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο", είπε ο βουλευτής Λαρίσης του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος.

Όπως σημείωσε μάλιστα δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη. "Όταν καταγγέλλουμε τη Ν.Δ. για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου", είπε χαρακτηριστικά.

Δρίτσας: Είναι πρόβλημα ο Καμμένος

Με αιχμές για εγκατάλειψη της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που ήταν το "δόγμα" του ΣΥΡΙΖΑ και ροπή στον ατλαντισμό, ήταν η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Θοδωρή Δρίτσα, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Δρίτσας υπενθύμισε ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αυτού σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κ.Ε. τον οποίο επιβεβαιώνει τώρα ο Καμμένος στο μάξιμουμ, καθώς ως είπε, " δεν ορρωδεί προ ουδενός".

Είναι ένα πρόβλημα ο Καμμένος, θα το αντιμετωπίσουμε είπε ο κ. Δρίτσας, ασκώντας κριτική και στη λειτουργία της ΕΡΤ.

"Γκρίνια" και από Παρασκευόπουλο

Έμμεση και πολύ θολή, αλλά ξεκάθαρη ήταν η αιχμή που άφησε ο Νίκος Παρασκευόπουλοςγια την ενοχική, όπως είπε, αντίδραση διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ζητήματα εγκληματικότητας.

"Ακούμε τον Κ. Μητσοτάκη να ειρωνεύεται τις 'περιστρεφόμενες πόρτες', έχω την αίσθηση ότι ακούμε τις επιθέσεις ενοχικά ενώ η σωστή αντίδραση είναι να εξηγήσουμε ότι η δική μας λογική είναι της επανένταξης και όχι του κοινωνικού αποκλεισμού", σημείωσε.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα