Ο τρόμος του Ειδικού Δικαστηρίου πλανάται για μια ακόμα φορά πάνω από το ΠΑΣΟΚ

Τρόμος πλανάται πάνω από την Ιπποκράτους μετά τις αποκαλύψεις για το “φούσκωμα” του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Μετά τις επιθέσεις υπουργών που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ εναντίον των εισαγγελέων που έκαναν απλώς τη δουλειά τους ως όφειλαν, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, σειρά πήραν οι απειλές με μακελειό στην κοινωνία, αν … πειράξουν τον κ. Παπανδρέου,

από υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Με αλλεπάλληλες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου κ.α.) το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί για μια ακόμα φορά στην ιστορία του να δώσει χαρακτήρα πολιτικής δίωξης προκειμένου να αποφευχθεί η αναζήτηση των ευθυνών του για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτό που φοβούνται όμως είναι ολοφάνερο: Αφενός, η ενδεχόμενη παραπομπή Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου θα αποτελέσει το συντριπτικό κτύπημα στο διαλυόμενο ΠΑΣΟΚ. Αφετέρου θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για άλλους συνυπεύθυνους, συμμέτοχους και πρόθυμους.

Το έλλειμμα το 2009 ήταν στο 12% και όχι στο 15%.

Στο μεταξύ παρά τις απεγνωσμένες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ νέα στοιχεία προστίθενται καθημερινά στην υπόθεση. Σήμερα μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς η Ζωή Γεωργαντά, πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, επέρριψε προσωπικές ευθύνες για τη διόγκωση του ελλείμματος στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη.

“Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ. Πλασκοβίτη, τον ΓΓ του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ. Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ΄ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει, αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία», είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεωργαντά, και πρόσθεσε:

“Πιστεύω ότι έγιναν παρεμβάσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ευτυχώς, δεν υπέκυψαν κι αυτό τους τιμά. Θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν για το χρέος και το έλλειμμα. Και θεωρώ ακόμη ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία- τη Eurostat- και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον Όλι Ρεν…”.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM η κ. Γεωργαντά είπε: “Από το 8% το πήγαν στο 12%, μετά στο 12,7%, που το έχει υπογράψει ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Πλασκοβίτης, και μετά το ανεβάσανε στο 13,6%, μέχρι που εμάς προσπάθησαν να μας κλείσουν τελείως το στόμα και το βγάλανε στο 15,4%, και σήμερα το έλλειμμα είναι 15,8%, δηλαδή έγινε αναθεώρηση πάλι προς τα πάνω. Το 15% ήταν το ουσιαστικό ξεκίνημα για να βρεθούμε σήμερα σε αυτή την απαίσια κατάσταση….”

Ενώ μιλώντας στο Ράδιο 9 πρόσθεσε: «Όταν το έβαλαν 13,6% το έλλειμμα, το υπουργείο, μετά το 13,6% τότε μπήκαμε στο …., μετά το 13,6%το οποίο και αυτό από πού βασιζόταν, τότε η ΕΛΣΤΑΤ λειτουργούσε με επικεφαλής τον κ. Πλασκοβίτη και το είχαν βάλει στο 13,6% ενώ ένα μήνα πριν είχαν υπογράψει χαρτιά και εκθέσει

Keywords
Τυχαία Θέματα