Ο Τραμπ δικαιολογεί την κόρη του: Η Μέρκελ συμφώνησε που η Ιβάνκα πήρε τη θέση μου

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα από το γεγονός ότι η Ιβάνκα Τραμπ κάθισε με τους ηγέτες των χωρών, αντικαθιστώντας τον πατέρα της, σε κάποιες συζητήσεις στη σύνοδο της G20. Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την κίνηση αυτή, λέγοντας πως είναι κάτι συνηθισμένο. Η κόρη του Αμερικανού προέδρου, και σύμβουλός του στον Λευκό Οίκο, πήρε για λίγο τη θέση του στη συζήτηση για την ανάπτυξη στην Αφρική. Το γεγονός προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media, αν και κάποιοι υπερασπίστηκαν

το συμβάν υποστηρίζοντας ότι η Ιβάνκα θα έκανε σίγουρα πολύ περισσότερα από τον πατέρα της για το θέμα.

"Όταν έφυγα από την αίθουσα για σύντομες συναντήσεις με την Ιαπωνία και άλλες χώρες, ζήτησα από την Ιβάνκα να καθίσει στη θέση μου. Πολύ συνηθισμένο. Η Άνγκελα Μέρκελ συμφωνεί!", έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα ο Τραμπ. Ταυτόχρονα, βρήκε μία ακόμη ευκαιρία να επιτεθεί στην Χίλαρι Κλίντον και στα ΜΜΕ: "Αν είχε ζητηθεί από την Τσέλσι Κλίντον να πάρει τη θέση της μητέρας της, ενώ η μητέρα της πρόδιδε τη χώρα μας, οι ψευδείς ειδήσεις θα έλεγαν 'Τσέλσι για πρόεδρος'!".

Η γερμανίδα καγκελάριος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση, σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου, απάντησε: "Η Ιβάνκα είναι στην αμερικανική αντιπροσωπεία". Η Νίκι Χέιλι, πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, υπερασπίστηκε την κόρη του προέδρου, λέγοντας ότι συχνά η Ιβάνκα έχει μετάσχει σε συναντήσεις με την ίδια και τον Τραμπ, ιδιαίτερα όταν τα θέματα αφορούν γυναίκες και επιχειρήσεις.

Όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον πατέρα της, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, η Ιβάνκα Τραμπ κάθισε ανάμεσα στον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ήταν δεξιά και αριστερά της.

washingtonpost.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα