Ο Τουρκικός Τύπος… καλοδέχτηκε τις δηλώσεις Φίλη

Με ιδιαίτερα θετικό τρόπο σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, με αρκετές εφημερίδες να αναφέρονται στη «θύελλα» πολιτικών και μη αντιδράσεων που προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του υπουργού Παιδείας στην Ελλάδα.


«Μια γενναία κίνηση από τον Έλληνα υπουργό» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Sabah, που κάνει εκτενή αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού και τον αντίκτυπο που είχαν στην κοινή γνώμη της

χώρας μας. «Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως η ρητορική ότι οι Πόντιοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους ήταν λανθασμένη. Από επιστημονικής άποψης, είπε, δεν ήταν γενοκτονία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Το θέμα «φιγουράρει» και στις ιστοσελίδες των εφημερίδων Zaman και Bugün, οι οποίες δεν αναφέρονται μόνο στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αλλά και το γεγονός ότι ορισμένοι ιστορικοί, όπως η Μαρία Ρεπούση, υποστήριξαν τις θέσεις του Φίλη.

Στο άρθρο της Bugün, υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει κηρύξει την 19η Μαΐου ως ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα