Ο σοσιαλδημοκράτης που πούλησε την Αριστερά και η... αδέξια ΝΔ

Πολλά έχουν ακουστεί κι έχουν γραφτεί για την επίσκεψη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο και για την παράδοση άνευ όρων στον Τραμπ.

Ο… διαβολικός καλός, όπως τον χαρακτήρισε ο δικός μας πρωθυπουργός, δεν έκανε τίποτε περισσότερο από αυτό που κάνει πάντα. Ένας εξαιρετικός πωλητής είναι που βρίσκει κορόιδα στη δύσκολη στιγμή και τους πουλάει τα πάντα. Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί κανείς να τον αμφισβητήσει.

Ειπώθηκε ότι ο Τσίπρας

υπέγραψε τη νέα «Συμφωνία της Βάρκιζας» επί αμερικανικού εδάφους. Ότι θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μπελογιάννη, ότι αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική. Είπαν ότι ο Αλέξης ήταν περισσότερο… Κυριάκος, με την έννοια ότι μόνον ένας δεξιός ηγέτης θα μπορούσε να είναι τόσο φιλοαμερικανός όσο παρουσιάστηκε χθες ο Τσίπρας.

Είπαν τέλος ότι την ώρα που προσκυνούσε το μισό υπουργικό συμβούλιο στις ΗΠΑ, έμεναν εδώ οι γραφικοί τύπου Πολάκη και Κουρουμπλή ή Φίλη να κρατάνε τη σημαία της επανάστασης ψηλά.

Πρόκειται περί παταγώδους αποτυχίας να αναλυθεί ο Τσίπρας όπως πρέπει, και το λάθος το κάνουν πολλοί, κυρίως στη Νέα Δημοκρατία. Πολλοί πιστεύουν ότι με το να χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα ο Τσίπρας δείχνει ότι είναι Ιανός, υποκριτής, ψεύτης κ.λπ. Αυτό είναι το λάθος διότι πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή της κυβερνώσας αριστεράς.

Από τη μια χαϊδεύει το αριστερό ακροατήριο το οποίο όμως δεν είναι πλέον μεγάλο. Οι πραγματικοί αριστεροί, όσοι καλώς ή κακώς έχουν συγκριμένες θέσεις και κοσμοθεωρία, έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015. Αυτό που έμεινε έκτοτε είναι ένα καθαρά αστικό κόμμα, που δεξιοφέρνει κατά πώς το βολεύει. Κι έχει έναν πρωθυπουργό που ξέρει καλά να ελίσσεται και να το παίζει αριστερός αλλά είναι ο πιο συστημικός πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ.

Ακόμη και η άρνηση της γραβάτας, ακόμη και αυτή η ανεπιτήδευτη αγένεια ή αμορφωσιά είναι μέρος της στρατηγικής. Είναι το καλό, τίμιο παλληκάρι που έφτασε ψηλά αν και αμόρφωτο, που ξέρει να στέκεται δίπλα στον πλανητάρχη, που ξέρει να απαντά και να αποφεύγει τις παγίδες. Είναι το αριστερό παιδί που ανδρώθηκε στα Εξάρχεια με αμπέχονο και φώναζε για τους φονιάδες Αμερικανικούς που όμως…. για το καλό της πατρίδας μπορεί να συμμαχήσει με τον διάβολο. Μπορεί να αγοράσει 2,5 δις ευρώF-16 και να μην πάρει τίποτε χειροπιαστό, αλλά αυτό ξέρει να το πουλήσει καλά στο εσωτερικό ακροατήριο.

Και που μπορεί να «αγοράσει» δημόσια στήριξη από τους Αμερικανούς, έστω κι αν κοστίζει ακριβά, μόνο και μόνο για να επιβιώσει πολιτικά στα δύσκολα χρόνια που έρχονται γι’ αυτόν.

Δείτε σήμερα την… ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, την «Αυγή». Αυτή που έκρυβαν κάποτε οι Ρηγάδες για να μην τους πιάσει η ασφάλεια. Και που την αγόραζαν με προσοχή αλλά με περηφάνια. Είναι ακριβώς αυτό που εκπροσωπεί σήμερα ο Τσίπρας. Και δεν είναι καμιά μετάλλαξη. Έτσι ήταν πάντα απλά εμείς αργήσαμε να το καταλάβουμε.

Ο πρωθυπουργός έχει στραφεί εδώ και πολύ καιρό στη λεγόμενη σοσιαλδημοκρατία και ουδεμία σχέση έχει με την Αριστερά, με τα κινήματα, με τον ακτιβισμό. Έτσι θα πάει μέχρι το τέλος της πολιτικής του καριέρας κι όσοι δεν το βλέπουν απλά εθελοτυφλούν. Κι αν η ΝΔ δεν κάνει την ειδοποιό διαφορά, αν δεν αναδείξει τα δεξιά χαρακτηριστικά της, όχι έχοντας απέναντι έναν αριστερό αλλά έχοντας κάποιον που της κλέβει απροκάλυπτα την πολιτική ατζέντα, τότε πολύ φοβούμαστε ότι τον Τσίπρα θα τον βλέπουμε για πολλά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα