Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για πόλεμο

Δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ήταν μια είδηση που λίγο – πολύ την γνώριζαν όλοι. Ο λόγος για την αλλαγή επικεφαλής του γραφείου τύπου στο Μαξίμου. Η αποχώρηση του δημοσιογράφου Θεόδωρου Μιχόπουλου ήταν αναμενόμενη, παρά τις καλές σχέσεις που είχε με τον πρωθυπουργό αλλά και την προσωπική φιλία με τον Τσακαλώτο.

Όμως, οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Παππάς παίζει ακόμη ενεργό ρόλο στο Μαξίμου και του… έσκαψε το λάκκο. Η αλήθεια είναι ότι θα μας λείψουν εκείνα τα… θεόπνευσταnon papersπου έβγαζε κατά καιρούς το Μαξίμου και γελάγανε και τα τσιμέντα.

Ο… ανασχηματισμός, πάντως, έχει ιδιαίτερη

σημασία εξαιτίας του νέου διευθυντή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου νέος προϊστάμενος στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός.

Όποιος δεν τον ξέρει είναι αυτό που λένε «σκυλί του πολέμου». Αρθρογράφος στην Αυγή, κι όχι μόνο, ξεχωρίζει γιατί είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής της κυβέρνησης. Τόσο… αντικειμενικός που νομίζεις ότι δεν γράφει αυτός τα κείμενα αλλά του έρχονται έτοιμα.

Δεν είναι, όμως, έτσι. Ο Καρτερός είναι αυτός που δίνει γραμμή στην κυβέρνηση, είναι αυτός που αναλαμβάνει τη «δολοφονία» χαρακτήρων, είναι αυτός που στοχοποιεί τους εχθρούς του πολυχρονεμένου μας Αλέξη. Τολμάς να κάνεις κριτική. Σου σκάει ο Καρτερός έναν… δεκάρικο και σε ξεμπροστιάζει στον κόσμο της Αριστεράς. Ξεχνώντας ότι είναι πάνω απ’ όλα δημοσιογράφος κι όχι όργανο, έχει χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές το όνομα του «εχθρού» κάνοντάς τον στόχο σε όποιον τρελό ή φυγόμυαλο αριστερό τον διαβάζει.

Εν πάση περιπτώσει, η επιλογή του παλαιού, σκληρού κομμουνιστή, πρώην διευθυντή του Ριζοσπάστη, διευθυντή του Ανδρουλιδάκη στα χρόνια που γινόταν χαμός στο χρηματιστήριο μ’ εκείνα τα χαρτιά που ανέβαιναν και κατέβαιναν. Διαγραφείς από το ΚΚΕ, πέρασε κι από άλλα συστημικά μαγαζιά για να καταλήξει απολογητής της ανανεωτικής αριστεράς. Η επιλογή του από τον Τσίπρα, σε σχέση με τον ήπιων τόνων Μιχόπουλο, δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για πόλεμο. Και γι’ αυτό ρίχνει τα μπαζούκας του, γι’ αυτό βάζει μπροστά έναν δημοσιογράφο που τολμά να επιτεθεί κατά πάντων. Και μην ξεχνάμε. Θεωρείται λογογράφος του Αλέξη και αυτός που πιθανότατα έγραψε (με κάποια βοήθεια από γνωστό… δικηγόρο) το άρθρο – ύμνο στον Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα