Ο Ομπάμα και ο Ρόμνεϊ “ξέχασαν” τον πόλεμο στο Αφγανιστάν

08:13 3/9/2012 - Πηγή: Antinews

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι η πιο μεγάλη σε χρόνο διαμάχη στην ιστορία της Αμερικής – 11 χρόνια έχουν περάσει, 2.000 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί και ακόμα συνεχίζεται. Κι όμως, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων αγνοήθηκε παντελώς, με εξαίρεση ίσως μια αναφορά μέσα στο παραλήρημα του Κλιντ Ίστγουντ. Ο Μιτ Ρόμνεϊ πάντως δεν ανέφερε καν τη λέξη, κάτι το οποίο επικρίθηκε από τους αντιπάλους του. «Ας αφήσουμε κατά μέρος το θέμα της πολιτικής σοφίας για τη σιωπή του Ρόμνεϊ και τις ευκαιρίες που ανοίγει στον Ομπάμα.

Τι γίνεται με την πολιτική ευπρέπεια ενός υποψήφιου προέδρου που δεν αναφέρει καν, στον λόγο της αποδοχής του χρίσματος, για έναν πόλεμο που οι νέοι και οι νέες μας πολεμούν» σχολιάζει ο Γουίλιαμ Κρίσταλ, αρχισυντάκτης του The Weekly Standard, σε άρθρο του. Από τα πυρά του όμως δεν ξεφεύγει ούτε ο Ομπάμα: «Ο πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος -πολύ σωστά θεωρούμε-έστειλε δεκάδες χιλιάδες στο Αφγανιστάν, συζητά σπάνια για τον πόλεμο, κάτι το οποίο δεν είναι ούτε σωστό ούτε υπεύθυνο».

«Σε μια ομιλία περίπου 45 λεπτών, ο Ρόμνεϊ δεν βρήκε ούτε ένα λεπτό για να αναφερθεί στο Αφγανιστάν. Χωρίς καμιά καινούργια ιδέα και με τις προθέσεις του ασαφείς, ο Ρόμνεϊ δεν φεύγει από το συνέδριο περισσότερο ισχυρός πολιτικά, απ΄ότι όταν ξεκίνησε» σχολίασε ο Τζιμ Μεσίνα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα. Να σημειωθεί ότι ο Ρόμνεϊ είναι ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος από το 1952 που αποδέχεται το χρίσμα χωρίς να αναφερθεί στον πόλεμο. Ο Έρικ Φέρνστρομ, επικεφαλής της καμπάνιας Ρόμνεϊ, υπερασπίστηκε την επιλογή του: «Μια μέρα πριν το συνέδριο, ο υποψήφιος κυβερνήτης Ρόμνεϊ πήγε στην Ινδιανάπολη όπου μίλησε στην Αμερικανική Λεγεώνα» είπε. Το Aljajeera σε άρθρο του αναρωτιέται «Ο Ομπάμα και ο Ρόμνεϊ ξέχασαν τον πόλεμο;». Απ’ ότι φαίνεται πάντως και οι δύο τον αγνόησαν επιδεικτικά. Έχουν περάσει άλλωστε τόσα χρόνια, που έχει γίνει καθημερινότητα…

http://www.weeklystandard.com/blogs/what-war_651279.html

http://www.latimes.com/news/politics/la-pn-obama-romney-afghanistan-20120902,0,6500848.story

http://www.aljazeera.com/programmes/insidestoryus2012/2012/08/20128289154573226.html

Keywords
Τυχαία Θέματα