Ο Μητσοτάκης θα τη γλυτώσει;
Του Αριστερού Ψάλτη
Πόσο βολεύονται κάποιοι στην κυβέρνηση από τη νίκη Μακρόν στις γαλλικές εκλογές.
Τι ανακούφιση ένιωσαν στο Μαξίμου για τη δεύτερη θέση της Λεπέν και την πιθανή νέα ήττα της στο β’ γύρο των εκλογών.
Ασφαλώς προς το συμφέρον της χώρας μας είναι να συνεχίσει ο Εμμανουέλ Μακρόν να ηγείται της χώρας του.
Έχουμε υπογράψει μια πολύ ισχυρή αμυντική συμφωνία, έχουμε πάρει τα Rafale,
Κι από την άλλη ο Μακρόν είναι ένας προβλέψιμος, θεσμικός πολιτικός παίκτης που για την Ελλάδα δε θα συνέφερε να φύγει.
Από την άλλη η Μαρίν Λεπέν, πέραν των κατηγοριών για ακροδεξιές πολιτικές και για σχέσεις με ακροδεξιούς στη Ρωσία του Πούτιν, είναι ένας παίκτης που δε θα ήθελε κανείς στην Ευρώπη.
Δηλαδή η εκλογή της μπορεί να σήμαινε και την πολιτική απομόνωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ελληνικά συμφέροντα.
Όμως, το πρόβλημα αυτό θα το δούμε μετά το βράδυ του Πάσχα, οπότε και θα ολοκληρωθεί το γαλλικό θρίλερ.
Αυτό που βλέπουμε στην εγχώρια πολιτική σκηνή είναι μια εθελοτυφλία της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.
Αντί το καμπανάκι που χτύπησε ο γαλλικός λαός να φτάσει μέχρι το Μαξίμου και να τους κάνει να τρομάξουν, βολεύονται με τη νίκη Μακρόν.
Οι πολίτες στη Γαλλία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα. Δε θέλουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές και πολιτικούς τσαμπουκάδες κατά του λαού.
Ό,τι δηλαδή κάνει και ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα. Εφαρμόζει μέτρα που χτυπάνε τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου.
Μιλούν και εδώ για αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης. Μιλούν κι εδώ για λιγότερο κοινωνικό κράτος και ήδη το εφαρμόζουν.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως και ο Μακρόν, έχουν φύγει από την παραδοσιακή φιλολαϊκή πολιτική. Όχι λαϊκίστικη, προς Θεού. Αλλά πολιτική που θα πηγάζει από τον λαό και θα υπηρετεί τον λαό.
Που δε θα είναι μια κυβέρνηση που σπαταλά εκατοντάδες εκατομμύρια για την εξυπηρέτηση «ημετέρων» κι από την άλλη θα φτωχοποιεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Μια κυβέρνηση που δε θα έχει στα χέρια της 72 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα σκέφτεται μόνο πώς θα βολέψει τους δικούς της επιχειρηματίες που σουλατσάρουν στο Μαξίμου, αν δε βρίσκονται ήδη σε αυτό.
Μια κυβέρνηση που δε θα απαξιώνει το ΕΣΥ, δε θα φοβάται να παρέμβει το κράτος όπου χρειάζεται, δε θα προσφέρει επιδόματα – ψίχουλα όταν επιχειρηματίες πλουτίζουν.
Μια κυβέρνηση που θα έχει καθαρές θέσεις στα εθνικά θέματα και δε θα πηγαίνει πότε από δω και πότε από εκεί, ανάλογα με το τι θα πει ο υπερατλαντικός σύμμαχος.
Και μια κυβέρνηση που καθημερινά δε θα γίνεται ο καλύτερος χορηγός του λαϊκισμού και στη χώρα μας.
Ο Μακρόν μπορεί να τη γλυτώσει ξανά… ξώφαλτσα επειδή η Λεπέν έχει αυτό το όνομα, αυτή την οικογενειακή ιστορία.
Κι όχι γιατί έχει κυβερνήσει κι έχει απογοητεύσει.
Ο Μητσοτάκης έχει και το οικογενειακό όνομα, και τα βαρίδια του παρελθόντος κι έχει κυβερνήσει, άρα έχει μετρηθεί, έχει ζυγιστεί κι έχει βρεθεί ελλιπής.
Ας ακούσουν λοιπόν τις καμπάνες της… Παναγίας των Παρισίων εκεί στην Ηρώδου Αττικού. Προτού να είναι αργά, και προτού ενισχύσουν τις δυνάμεις του λαϊκισμού και των άκρων και οδηγήσουν τη ΝΔ σε μια ανεπανάληπτη ήττα ή σε μια συγκυβέρνηση ντροπή με «δοτούς» πρωθυπουργούς.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Ανησυχητικά μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις για τον σπήλιο λιβανό
- Ο Μητσοτάκης θα τη γλυτώσει;
- Γιάννης Μπουτάρης: Καταδικάστηκαν δύο άτομα για τον ξυλοδαρμό του – “Με χτυπούσαν με κλωτσιές και πετούσαν μπουκάλια”
- Μουσουλμάνα βαφτίστηκε Χριστιανή στην Κομοτηνή
- MasterChef: Nέα εβδομάδα με θέμα το αμπέλι – Χαμός στην κουζίνα στο Τεστ Δημιουργικότητας
- Ηράκλειο: Καταστράφηκε δημόσια περιουσία από κροτίδες – Σκοτώθηκε αδέσποτο σκυλί
- Η συγκλονιστική ανάρτηση της ζωγράφου της Ίριδας και της Μαλένας: «Τα σκότωνες και μετά μου ζητούσες να τους φτιάξω τα πορτρέτα»
- Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα 11/04: 2.478 νέα κρούσματα στην Αττική – 748 στη Θεσσαλονίκη
- Όταν η ψυχή βγει από το σώμα
- Αθλιότητα... χωρίς σύνορα...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews
- Τελευταία Νέα Antinews
- Ο Μητσοτάκης θα τη γλυτώσει;
- Μονά-ζυγά στο Λαϊκό Λαχείο: Το ιστορικό παιχνίδι αλλάζει με κάθε λαχνό να έχει 50% πιθανότητες να είναι τυχερός
- The Times: Φινλανδία και Σουηδία θα ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι
- Ουκρανία: «Ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη – Φιλορώσοι αυτονομιστές: Υπό τον έλεγχό μας το λιμάνι της πόλης
- «Η ελληνική ταυτότητα υπονομεύθηκε κι έρχεται η ώρα του λογαριασμού»-Στάθης Σταυρόπουλος
- Χολυγουντιανή υπερπαραγωγή: Οι «υπερπράκτορες» της ΕΥΠ στο κυνήγι των Ρώσων «007» στην Ελλάδα
- Ποιες ομάδες είναι φαβορί στις ρεβάνς του Champions League
- Ποια επιδόματα, συντάξεις και παροχές πληρώνονται από 11 έως 15 Απριλίου
- Κορονοϊός: 8.635 νέα κρούσματα – 51 θάνατοι – 357 διασωληνωμένοι
- ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι το γραφείο Τύπου του είναι το γραφείο του Documento
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- MasterChef: Nέα εβδομάδα με θέμα το αμπέλι – Χαμός στην κουζίνα στο Τεστ Δημιουργικότητας
- Γερμανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Οικογένειας μετά από την αποκάλυψη σκανδάλου
- To Apple Pay έφτασε στη Novibet
- Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μαμά βγάλε με, είναι άδικο» – Η συνομιλία με την μητέρα της
- ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις αιτήσεις θέσεων εργασίας 5.000 ανέργων
- Βασίλισσα Ελισάβετ: Εξαντλημένη μετά τη μάχη με τον κορονοϊό – Τι είπε για την περιπέτειά της
- Ηράκλειο: Καταστράφηκε δημόσια περιουσία από κροτίδες – Σκοτώθηκε αδέσποτο σκυλί
- Στα 7.044 τα κρούσματα του κορωνοϊού, τα 118 επαναλοιμώξεις – 72 νέοι θάνατοι και 359 διασωληνωμένοι
- Συνάντηση Κοσμητόρων με τον Υπουργό Εσωτερικών
- Αγιασμός για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσης



