«Ο λαοπλάνος αθλητής»

Το είδαμε κι αυτό. Ζήσαμε για να δούμε τον Αλέξη Τσίπρα… δρομέα. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου δούλεψε μια χαρά. Έστησαν στην Ουάσιγκτον την παράσταση «ο λαοπλάνος αθλητής». Έβαλαν τον πρωθυπουργό μας να τρέχει, να κάνει διατάσεις, να δείχνει πόσο…fitείναι, μοίρασαν τις φωτογραφίες στα ελληνικά ΜΜΕ κι επιτέλους καταλάβαμε ότι ο αγαπημένος μας Αλέξης είναι κι αυτός ένας κοινός θνητός.

Ένα παιδί της διπλανής πόρτας που εν μέσω… σκληρών διαπραγματεύσεων με κορυφαίους ηγέτες, βάζει τη φόρμα του και κάνει γυμναστική με φόντο

την αμερικανική πόλη.

Βεβαίως, όσοι ξέρουν καλά την πολιτική και την αριστερά γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας έχει τόση σχέση με τον αθλητισμό όση και με την… αλήθεια. Ίσως το μόνο που γνωρίζει είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά από γυμναστική δεν σκαμπάζει γρι. Άλλωστε, στα χρόνια τα φοιτητικά δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, εκτός βεβαίως από τις διαδηλώσεις που έτρεχε για να γλιτώσει τις γκλομπιές.

Εν πάση περιπτώσει, κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να παρουσιάζει τον πρωθυπουργό της όπως γουστάρει. Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μας παρουσιάζει τον Τσίπρα ως το καλό, γελαστό παιδί, που κάνει το τζόκινγκ του παρά το γεγονός ότι μόλις πριν ήταν με τον Τραμπ. Έτσι, για να μείνει στον κόσμο αυτή η εικόνα κι όχι εκείνη του κακόμοιρου ηγέτη που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Που τον εξευτέλισε ο Αμερικανός πρόεδρος λέγοντας ότι θα πάρει συμφωνία 2,4 δις για να μειώσει την ανεργία… στις ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε στον Αλέξη και το επιτελείο του ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Για να είσαιfitnessπρέπει και να μπορείς να το υποστηρίξεις, όχι ότι δεν υπάρχουν κι εξαιρέσεις.

Να θυμίσουμε ότι και τον Καραμανλή τον έβγαλαν να παίζει ποδόσφαιρο και τσάκισε τα πόδια του. Για να μην πούμε για τον Γ. Παπανδρέου που το είχε βεβαίως αλλά έπεσε με το ποδήλατο.

Γενικώς αυτή η ξενόφερτη επικοινωνιακή παπάτζα να κάνουν αθλητές τους πολιτικούς, να τους στήνουν ως ανθρώπους της καθημερινότητας, μας προκαλεί αηδία. Ας τους στήσουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους κι όλα τα υπόλοιπα είναι για παραπολιτικές ειδησούλες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
«Ο λαοπλάνος αθλητής»,