Ο Κιθ Ρίτσαρντς γράφει παιδικό βιβλίο

Τα ‘χει κάνει όλα στη ζωή του και… συνέχισε να κυλά. Γιατί λοιπόν να μην γράψει και ένα παιδικό βιβλίο; Περί Κιθ Ρίτσαρντς ο λόγος –αυτού του απερίγραπτου ροκ ειδώλου που στα 70 του αποφάσισε να αφήσει (για λίγο) την κιθάρα του στην άκρη και να ασχοληθεί με τα παιδιά, καθότι και παππούς πέντε τέκνων.

Το πόνημα θα τιτλοφορείται «Gus & Me: The Story of My Granddad and My First Guitar» και είναι εμπνευσμένο από τον παππού του Ρίτσαρντς, Θίοντορ Αύγουστο Ντιπρέ, ο οποίος έπαιζε σε μια τζαζ μπάντα και μύησε τον

μικρό Κιθ στα μουσικά μονοπάτια. Στην βιογραφία του Life, η οποία, παρεμπιπτόντως, όπως και οτιδήποτε φέρει την γνήσια υπογραφή Rolling Stones έγινε «χρυσή», ο Κιθ γράφει για τη στιγμή που ο παππούς του έδωσε την πρώτη του κιθάρα.

Και το ερώτημα είναι: Θα διαβάζατε ποτέ στο παιδί σας βιβλίο του Κιθ; «Μόλις έγινα παππούς για πέμπτη φορά και ξέρω πολύ καλά γιατί πράγμα μιλώ» δήλωσε. Ως επιζήσας της σκληροπυρηνικής ροκ δεκαετίας του ‘60 (αν και για τον Ρίτσαρντς το σκληρό ροκ με τα «παρελκόμενα» συνεχίστηκε και τις επόμενες δεκαετίες), μάλλον ξέρει τι λέει. Η κόρη του Θεοδώρα Ντιπρέ Ρίτσαρντς, που έχει και το όνομα του παππού, θα κάνει την εικονογράφηση, εμπνευσμένη από φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του Κιθ.

Και για την ιστορία, παιδικά βιβλία έχουν γράψει και άλλοι ροκ σταρ, ανάμεσά τους η Μαντόνα, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ.

http://www.theguardian.com/books/2014/mar/11/keith-richards-childrens-author-gus-me-story-granddad

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα