Ο Κ. Παπούλιας επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Σύνοδο Κορυφής

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα έχει επικεφαλής η ελληνική αντιπροσωπεία στη Σύνοδο Κορυφής. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τις χώρες πρέπει να συνοδεύουν αρχηγοί κράτους, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός κι όχι κάποιο μέλος της κυβέρνησης.

Μαζί με τον κ. Παπούλια θα μεταβεί φυσικά ο Δ. Αβραμόπουλος, ο Κ. Χατζηδάκης, ο Γ. Ζαννιάς για τις συναντήσεις με τους ευρωπαίους. Οπως, πάντως, μεταδίδουν γερμανικές πηγές, η Σύνοδος Κορυφής δε θα λάβει καμιά απόφαση για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης του ελληνικού μνημονίου καθώς θα περιμένει την έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία.

Όπως έγινε εξάλλου γνωστό οι κ Βενιζέλος και Κουβέλης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στο ταξίδι αφού δεν πρόκειται να γίνουν συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο για το θέμα της διαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Σύνοδο για να δηλώσει συμβολικά παρών στην Ευρώπη και ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αρκεί να υπάρχουν οι αλλαγές του Μνημονίου.

Οπως δήλωσε πάντως ο κ. Βενιζέλος, αποφάσισαν με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη για να κάνουν σύντομα μια κοινή παρουσία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στη Φραγκφούρτη και στα υπόλοιπα κέντρα αποφάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα