Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυροποιεί το μεταρρυθμιστικό του προφίλ

Το μεταρρυθμιστικό του πρόσημο ισχυροποιεί, στο δρόμο προς τις τετραπλές κάλπες του 2019, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον απόηχο της παρουσίας του στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στη διάρκεια του οποίου αποτύπωσε τις πρώτες κινήσεις του στη διακυβέρνηση της χώρας, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα τολμηρό φορολογικό νομοσχέδιο, την επιτάχυνση μεγάλων επενδύσεων που δρομολογούνται στη χώρα και τις παρεμβάσεις σε κομβικά πεδία της καθημερινότητας των πολιτών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε, εκ νέου, την

ανάγκη ενός κύματος μεταρρυθμίσεων, που να καταστήσει την Ελλάδα ανταγωνιστική.

Αυτή τη φορά, το βήμα ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times. Μία συνέντευξη, αιχμή της οποίας ήταν το μήνυμα Μητσοτάκη ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία (με δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας έχει αφήσει τη χώρα εκτός αγορών παρά τον ορυμαγδό των μέτρων που επέβαλε) δε μπορεί να επιτευχθεί με νέα λιτότητα.

"Η επόμενη κυβέρνηση θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις. Οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή που πηγές της οδού Πειραιώς αναδεικνύουν το νόημα της πολιτικής αλλαγής, ως το μέσο εκείνο που θα επιστρέψει στη χώρα να αλλάξει σελίδα.

"Αυτό που αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι στο εξωτερικό είναι ότι από μόνη της η προκήρυξη των επόμενων εθνικών εκλογών θα είναι το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης… Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι ο πρωθυπουργός κατοικεί στα λόγια του. Μόνο που αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτήν που βιώνουν οι πολίτες και επιβεβαιώνει η έκθεση του ΟΟΣΑ. Μία έκθεση που αναδεικνύει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους έμμεσους φόρους, δηλαδή τους πιο άδικους. Συγκεκριμένα, σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία οι έμμεσοι φόροι αντιστοιχούν περίπου στο 25% των συνολικών εσόδων, τη στιγμή που στην Ελλάδα ξεπέρασε το 39%. Και φυσικά, πέρα από το πεδίο της φορολογίας, αξίζει να παρατηρηθεί και η απόλυτη αποτυχία του κ Τσίπρα στον τομέα των επενδύσεων", επισημαίνουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η οδός Πειραιώς, την ίδια στιγμή, μπαίνει σε ρυθμούς 12ου Συνεδρίου, το οποίο οι "γαλάζιοι" χαρακτηρίζουν ως "το σάλπισμα της νίκης, πριν τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις".

Στις δώδεκα το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος συνεδριάζει η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, υπό την προεδρεία του κ. Μεϊμαράκη. Σε αυτή συμμετέχουν οι Λευτέρης Αυγενάκης (γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής) Κώστας Τσιάρας (γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας) Μαρία Σπυράκη (εκπρόσωπος Τύπου) Νίκος Παπαθανάσης (γενικός διευθυντής ΝΔ) Κώστας Δέρβος (πρόεδρος ΟΝΝΕΔ) Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (σύμβουλος Προέδρου για θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας) Χρήστος Ταραντίλης (γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας) Στέλιος Κονταδάκης (γραμματέας Οργανωτικού) Κωνσταντίνος Ζούλας, (διευθυντής γραφείου Τύπου) Κύρα Κάπη (αναπληρώτρια διευθύντρια γραφείου Τύπου) Θανάσης Νέζης (σύμβουλος Προέδρου) και Στέλιος Πέτσας (διευθυντής γραφείου Προέδρου).

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Οι σύνεδροι έχουν ήδη αποστείλει τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος (πρόκειται για περισσότερες από 900 προτάσεις και παρατηρήσεις) με το όλο πλαίσιο του βηματισμού μέχρι το Συνέδριο να δίνει σάρκα και οστά στην πρωταρχική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δηλαδή, μία παράταξη που θα ανανεώνεται διαρκώς και τα μέλη της θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο στις αποφάσεις.

Ταυτόχρονα με τις εργασίες της ολομέλειας του Συνεδρίου, η Νέα Δημοκρατία θα…τρέξει πλάνο ενημερωτικών εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή των γραμματειών του κόμματος. "Στο επίκεντρο του Παράλληλου Προγράμματος, όπως ονομάζεται, θα βρεθεί το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές μέσω και της προσέλκυσης επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν θεματικές για τα νέα επαγγέλματα που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση, τις νέες δεξιότητες που θα χρειαστούν οι νέοι της χώρας μας, τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την σύγχρονη αγορά εργασίας. Επίσης, θα υπάρξουν και θεματικές για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια.

Όπως, οι ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας τους και ο σχολικός εκφοβισμός των παιδιών. Ειδική εκδήλωση θα γίνει και για τα θέματα του οικουμενικού ελληνισμού, με έμφαση στη νέα γενιά αποδήμων που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης", αναφέρουν στη Νέα Δημοκρατία.

Στις εργασίες του Συνεδρίου το "παρών" θα δώσουν περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές. 1.000 σύνεδροι εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 120.000 πολίτες.

100 σύνεδροι εξελέγησαν μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις οργανώσεις κόμματος του εξωτερικού. Οι υπόλοιποι σύνεδροι, όπως ορίζει το καταστατικό της ΝΔ, είναι τα πρόσωπα που μετέχουν ex officio. Δηλαδή, οι πρώην πρόεδροι και υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας, οι πρώην βουλευτές της, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι πρώην γραμματείς της, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, οι εν ενεργεία περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, οι πρόεδροι ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ.

Παράλληλα, στην Αθήνα θα βρεθεί και ο διεκδικητής της θέσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, την υποψηφιότητα του οποίου στήριξε από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
μητσοτακης, financial times, νεα δημοκρατια, ελλαδα, times, τσιπρας, νέα, οοσα, γαλλια, φοροι, οννεδ, συμμετοχή, εκλογες, νοδε, αθηνα, capital, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, σχεδιο αθηνα, βουλευτες, χωρες, αιχμη, βημα, γερμανια, δημοκρατια, οικονομια, οοσα, πειραιως, πλαισιο, τα νεα, το βημα, capital, times, αγορα, αγορα εργασιας, αυξηση, αξιζει, βεμπερ, γινει, γραφεια, δεδομενο, δωδεκα, εκθεση, ενεργεια, επαγγελματα, επενδυσεις, ιδια, καπη, κυβερνηση, κλιμα, λογια, μαρια, νεα γενια, νοδε, νοημα, οδος, οικογενεια, οννεδ, οστα, πεδια, πεδιο, ρολο, συγκεκριμενα, συμβαινει τωρα, συμμετοχή, σχεδια, σχεδιο, φυσικα, φορα, χρηστος, κωνσταντινος, δουλειες, εμφαση, financial times, χωρα, κωστας, κυριακου, πηγες, θανασης, θεματα
Τυχαία Θέματα