Ο Έλληνας της εγκληματικής οργάνωσης της FIFA

Ελληνικό ενδιαφέρον αποκτά το σκάνδαλο της παράνομης δραστηριότητας των μελών της FIFA που ήδη συνελήφθησαν από το FBI με βαρύτατες κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος , δωροδοκίες και φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κώστας Τάκκας που αναμένεται να οδηγηθεί μαζί με τους υπόλοιπους 8 συλληφθέντες στα αμερικανικά δικαστήρια ήταν επί 15 χρόνια γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των νήσων Κεϊμάν ,που για πολλούς θεωρούνται ο παράδεισος

των off shore εταιρειών και δεξί χέρι ενός ακόμη συλληφθέντος του Τζέφρι Γουέμπ προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν, πρόεδρου της CONCACAF και αντιπροέδρου της FIFA.

Από τον Φεβρουάριο του 2014 ο ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιρικός παράγοντας είναι ο γενικός διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών της εταιρείας Abakan Inc.

Επίσης, γενικός διευθυντής οικονομικών –από τον Δεκέμβριο του 2010- της Feigeda Electronic Technology Inc, διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. –από τις 27 Ιουλίου 2009- της Sonnen Corp καθώς και μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία.

Υπήρξε αντιπρόεδρος Οικονομικών της Paytel Industries Ltd. (1992-1994) και της Westward Exploration Ltd από το 1991 έως το 1995, ενώ το πτυχίο του είναι από το Imperial College of Science and Technology του Λονδίνου το 1978.

Ο Κώστας Τάκκας φαίνεται να κινούνταν στο παρασκήνιο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου . Άλλωστε η δραστηριότητα των Νήσων Κεϊμάν σε αγωνιστικό επίπεδο είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτη .

Οι έρευνες έδειξαν πως οι παράγοντες της FIFA δωροδοκήθηκαν ή αποδέχθηκαν μίζες προκειμένου να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό και να ευνοήσουν συγκεκριμένες εταιρείες αθλητικού μάρκετινγκ (σ.σ. τηλεοπτικά δικαιώματα κυρίως και έπειτα merchandising, εισιτήρια κ.ά.). Το ποσό που υποψιάζεται πως έλαβαν ανέρχεται στα 91,8 εκατομμύρια ευρώ (για συναλλαγές επί αμερικανικού εδάφους), ενώ η Λιντς στην παρουσίασή της στα ΜΜΕ ανέφερε πως μονάχα για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κόπα Αμέρικα 2016 που είναι η εορταστική διοργάνωση για τα 100 χρόνια της CONMEBOL και θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ υπολογίζεται πως παράγοντες της FIFA πήραν 101 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσθεσε, δε, πως σε αυτά τα 24 χρόνια που επεκτάθηκαν οι έρευνές τους το ποσό ξεπέρασε τα 137 εκατομμύρια δολάρια. Σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι, μπορεί να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα