Ο Άκης μπορούσε να έχει πάει στον Κορυδαλλό από το 2004


Έχουμε  γράψει πολλές φορές για την υπόθεση των ρωσικών πυραύλων TOR με πρωταγωνιστές τον Άκη και το σύστημα μιζαρίσματος ΠΑΣΟΚ. Επειδή το είχα χάσει έψαξα και βρήκα και δημοσιεύω σήμερα ένα δημοσίευμά μου στην “Απογευματινή” με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2004 στο οποίο αποκάλυψα για πρώτη φορά τους λογαριασμούς που οδήγησαν στην διαδρομή των μιζών για την  οποία διώκεται σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε

προηγούμενη ανάρτησή έγραψα επίσης για την σύγκρουση που είχα τότε με υψηλά ιστάμενο στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή επειδή κατά τον ίδιο η αποκάλυψη “δεν βοηθούσε τις σχέσεις της κυβέρνησης με την Ρωσία και τον Πούτιν“. Άσχετος όπως ήταν ούτε καν είχε πάρει χαμπάρι πως ο ίδιος ο Πούτιν είχε κλείσει στην φυλακή τους Ρώσους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Η σημερινή ανάρτηση αφιερώνεται επίσης στον βουλευτή της ΝΔ κ. Τραγάκη πρόεδρο της τότε Εξεταστικής Επιτροπής για τους TOR. Γνώριζε τους λογαριασμούς και όμως έβγαλαν τον Τσοχατζόπουλο αθώο.

Με αυτά και με άλλα η κάθαρση δεν έγινε τότε , το ΠΑΣΟΚ ανασυντάχθηκε και τελικά όχι μόνο μας έφερε τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ, αλλά κάθισε και στο “σκαμνί” της εξεταστικής εκείνους που μπορούσαν να το “διαλύσουν” το 1974.

Αποδεικνύεται έτσι ότι οι πρωθυπουργοί πρέπει να προσέχουν πολύ και να ελέγχουν ακόμα περισσότερο τους συμβούλους τους. Και να μην κλείνονται σε … “γυάλες” επειδή θα αδικήσουν τον εαυτό τους.

Ελπίζω, τέλος, ότι όλα αυτά είναι πολύτιμα διδάγματα και ότι αυτήν την φορά η ιστορία δεν θα επαναληφθεί και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει ανελέητος σε εκείνους που λεηλάτησαν την Ελλάδα

Ανοίγουν οι πρώτοι λογαριασμοί

Η «Απογευματινή» συνεχίζει σήμερα τις αποκαλύψεις της για το σκάνδαλο των TOR-M1 και δημοσιεύει συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, από το άνοιγμα των οποίων η Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να βρει επιτέλους την άκρη που θα την οδηγήσει στην αποκάλυψη όλης της αλήθειας.

Στις  24/4/2000 επίσημο έγγραφο  του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Γενική Διεύθυνση  Εξοπλισμών, Διεύθυνση Αντισταθμιστικών) πληροφόρησε την κατασκευάστρια εταιρεία των TOR-M1, το INDUSTRIAL CONCERN ANTEY, ότι  πιστώθηκε με  250.817.577 $ ακριβώς για αντισταθμιστικά ωφελήματα από την αγορά των πυραύλων. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε στις 3/12 η «Καθημερινή» συντάκτης της επιστολής είναι ο αναπληρωτής του Σμπώκου, ο Αντ. Κάντας. Η επιστολή εστάλη στη Μόσχα μέσω της Drumilan International Α.Ε , οδός Χατζηγιάννη Μέξη 5 , Αθήνα.

Ως γνωστόν το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί σε ρευστό χρήμα, αλλά σε έργα και υπηρεσίες που οι Ρώσοι όφειλαν να εκτελέσουν στην  Ελλάδα ως αντιστάθμισμα της υπέρογκης δαπάνης (αντιστοιχεί με ένα …μετρό) που κάναμε για την αγορά των ρώσικων πυραύλων. Ύστερα από λίγους μήνες, όμως, και ενώ δεν είχε υλοποιηθεί κανένα αντισταθμιστικό, έφυγε  από το CONCERN ANTEYτο 10% του ανωτέρω ποσού σε «καυτό χρήμα» και κατευθύνθηκε προς την ελληνική και κυπριακή «Ντρουμίλαν». Στη συνέχεια χάθηκε σε κρυφούς λογαριασμούς και offshore εταιρείες.

Στις 25

Keywords
Τυχαία Θέματα