ΕΤ: “Δεν απαντά ο κ. Μπίκας. Εχει λάβει χρήματα από την ΕΥΠ ο κ. Χήτος;”

Τι συναλλαγές είχε με το δημοσιογράφο και υποψήφιο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για ποιο λόγο τον κάλεσε στο γραφείο του;

Ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας με μακροσκελή ανακοίνωση και γραφειοκρατικές «θολούρες» αναλύει το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε στη διευθύντρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

κυρία Ελένη Ράικου, αλλά δεν απαντά στα μεγάλα ερωτήματα που προκύπτουν από τη χθεσινή αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου.

Ο κ. Μπίκας δεν απάντησε πότε ακριβώς και για ποιο λόγο δέχθηκε στο γραφείο του το δημοσιογράφο και υποψήφιο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Χήτο, όπως ο ίδιος δημοσιογράφος ομολόγησε χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Τι συναλλαγές είχε με το συγκεκριμένο δημοσιογράφο, για ποιο λόγο τον κάλεσε στο γραφείο του, ήταν η μοναδική πρόσκληση που απηύθυνε; Ο διοικητής της ΕΥΠ, ενώ αναλύει με γραφειοκρατικούς όρους για το πώς χορηγούνται τα μυστικά κονδύλια, δεν απαντά στο καίριο ερώτημα: Εχει λάβει χρήματα από την ΕΥΠ ο κ. Χήτος; Τα υπόλοιπα θα τα βρει η Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μπίκας ασχολείται με την απόδειξη πληρωμής που παρουσίασε χθες ο Ελεύθερος Τύπος, λέγοντας ότι είναι πλαστή και παραποιημένη, αλλά δεν λέει το ίδιο για την υπογραφή του και την υπογραφή της διευθύντριάς του, επειδή είναι απολύτως γνήσιες. Ουσιαστικά, ο κ. Μπίκας θέλει να πιστέψουμε ότι οι υπογραφές της απόδειξης είναι γνήσιες, αλλά η απόδειξη πλαστή! Σε αυτή την περίπτωση, ο διοικητής της ΕΥΠ ομολογεί ότι υπάρχουν παράκεντρα εξουσίας στην Υπηρεσία την οποία διοικεί, τα οποία έχουν πρόσβαση και μπορούν να υποκλέψουν τις υπογραφές του ιδίου και της εξ απορρήτων του διευθύντριας, συκοφαντώντας το σύνολο των εργαζομένων στην Υπηρεσία.

Όμως ο κ. Μπίκας και στη μηνυτήρια αναφορά του αφήνει πολλά κενά τα οποία πρέπει να διερευνηθούν πλήρως. Αναλυτικά ο κ. Μπίκας ισχυρίζεται ότι «η απόδειξη είναι καθ’ ολοκληρίαν πλαστή και δολίως κατασκευασμένη». Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσιεύει τα βασικά σημεία της μηνυτήριας αναφοράς του διοικητή της ΕΥΠ αλλά και το ποια είναι η πραγματικότητα:

1)    Ο κ. Μπίκας ισχυρίζεται ότι «δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός στις μυστικές υπηρεσίες για να γνωρίζει ότι χρήματα δεν δίδονται ποτέ σε «πηγές» με αναφορά ονόματος. Βασική αρχή κάθε Υπηρεσίας Πληροφοριών στον κόσμο είναι η προστασία των πηγών. Και μόνο η ευκρινής υπογραφή του κ. Χήτου ως υποτιθέμενου παραλήπτη έπρεπε να εμβάλει σε σκέψεις τους υπευθύνους της εφημερίδας και να τους επιβάλει να ασκήσουν τον έλεγχο που όφειλαν».

Απάντηση «Ε.Τ.» Ο κ. Χήτος στην απόδειξη που παρουσιάσαμε δεν εμφανίζεται ως «πηγή», η οποία προφανώς πρέπει να μείνει μυστική, αλλά ως ένα πρόσωπο που «προσέφερε υπηρεσίες στην ΕΥΠ» στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Αλλο η πηγή και άλλο οι υπηρεσίες. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν όλες οι Υπηρεσίες Πληροφοριών του κόσμου, προφανώς εκτός του κ. Μπίκα.

2)    Ο κ. Μπίκας αναφέρει ότι υπάρχει «η τοποθέτηση σφραγίδας στο κάτω αριστερό μέρος με την ένδειξη «ΘΕΩΡΗΘΕΙ». Ο ίδιος λέει ότι «ακόμη κ

Keywords
Τυχαία Θέματα