Ο Paul Krugman στηρίζει το κίνημα της Wall Street


Ο Paul Krugman στηρίζει το κίνημα  Occupy Wall Street, το οποίο, όπως λέει, αρχίζει να αναδεικνύεται ως κάτι το σημαντικό, που στο μέλλον μπορεί να ιδωθεί και ως το κρίσιμο σημείο καμπής.

Οι τραπεζίτες της Wall Street αξίζουν όλη την οργή που τους εκτοξεύεται, λέει, και οι διαδηλώσεις είναι ότι πρέπει για τους αφυπνίσουν.

Σίγουρα

οι διαδηλωτές στερούνται πολιτικών προτάσεων και στόχων, αλλά έχουν καταστήσει σαφές το τι ακριβώς θέλουν, και από κει και πέρα είναι δουλειά των πολιτικών και των διανοούμενων να καθορίσουν τις όποιες λεπτομέρειες.

Ο Krugman προτείνει να απαλυνθεί το χρέος για τους εργαζόμενους, και να δημιουργηθούν υποδομές και επενδύσεις που θα αποσκοπούν στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει, με βάση την τρέχουσα πολιτική ατμόσφαιρα, λέει, αλλά ο σκοπός των διαδηλώσεων είναι να αλλάξει κάπως το ισχύον πολιτικό κλίμα.

Όπως γράφει, ο πρόεδρος Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί έχουν μια σπάνια ευκαιρία να ξανακερδίσουν τους απογοητευμένους ψηφοφόρους τους, και καλά θα κάνουν να πάρουν στα σοβαρά το κίνημα που έχει διαμορφωθεί στους δρόμους και στις πλατείες των ΗΠΑ.

Και καταλήγει: «Αν οι διαδηλωτές ωθήσουν έστω και κάποιους πολιτικούς στο να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να έχουν κάνει ήδη, τότε το κίνημα Occupy Wall Street θα αποτελεί μια τρομερή επιτυχία».

NY Times

http://www.nytimes.com/2011/10/07/opinion/krugman-confronting-the-malefactors.html?_r=2&nl=todaysheadlines&emc=tha212

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα