Ντάισελμπλουμ: Ίσως δεν χρειαστεί νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Αλλάζουν τροπάριο τώρα οι κοινοτικοί αξιωματούχοι σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε νέες δηλώσεις του τόνισε ότι η Ελλάδα ίσως να μη χρειαστεί νέο πρόγραμμα γιατί πάει καλά. «Πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τελικά νέο πρόγραμμα. Υπάρχουν μερικά πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα

που έρχονται από την Ελλάδα τα οποία υποδηλώνουν ότι είναι πιθανό να μην είναι τελικά απαραίτητο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, προσδιόρισε τη συζήτηση για το χρέος για το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής και αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε πως το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της χώρας ολοκληρώνεται στα τέλη του 2014 και θα πρέπει στο δεύτερο εξάμηνο να εξετασθεί το εάν είναι απαραίτητο ένα νέο πρόγραμμα και σε τι ύψος θα ανέρχεται αυτό.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα την Κυριακή και εξέφρασε την ελπίδα η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε πως διατίθενται χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και πως είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της Ελλάδας να έχει ισχυρές τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα