Νόμιμη η συμφωνία λέει ο Π. Καμμένος

Διακρατική και νόμιμη χαρακτήρισε την συμφωνία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από τον κ. Πατεράκη και χαρακτήρισε ως "παραμύθια" την όλη υπόθεση.

Νομίζετε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους και τα παραδεισένια λεφτά σας . Μην ψάχνετε για αδύναμους κρίκους, είπε ο κ. Καμμένος εμφανέστατα ταραγμένος από το βήμα της Βουλής.

"Έλαβα ανώνυμο κι απειλητικό τηλεφώνημα . Ο καλών είναι ο έμπορος όπλων που φωτογραφίζεται με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι ο κ. Πατεράκης που σήμερα εξετάζεται από την αντιτρομοκρατική" τόνισε κατά την απολογία του για την υπόθεση πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία.

"Εμένα μ ενδιαφέρει πως είναι είναι διακρατική η συμφωνία να φεύγει από κράτος και να πηγαίνει στο κράτος. Εξαντλώ αυτό που προβλέπει ο νόμος. Θ αποδειχτεί ποιοι και γιατί ήθελαν να χαλάσουν την δουλειά. Αντιλαμβάνομαι τι λέει ο κ. Φίλης. Όχι όμως του κ. Τσιάρα που μόνο τρομοκράτες δεν τους είπε" ανέφερε. Και πρόσθεσε: "Αλλαγή αριθμού βλημάτων δεν υπάρχει. Ότι θα είχαμε συμφωνία για 100.000 και τα άλλα θα πήγαιναν στην έρημο δεν υπάρχουν".

Σε ό,τι αφορά τον μεσάζοντα Θ. Παπαδόπουλο είπε ότι τον ελέγξανε κι ότι είναι ήδη γνωστός τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Ενέπλεξε μάλιστα τον εκλιπόντα Κωσταντίνο Μητσοτάκη και την ίδια την Πρόεδρο της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά. "Ξέραμε ότι εκπροσωπούσε Σαουδική Αραβία. Ελέγχθηκε για το ποινικό του μητρώο και τις άδειες που είχε για να κάνει χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού. Σας καταθέτω το λευκό ποινικό μητρώο και την άδεια οπλοφορίας του Παπαδόπουλο.

Oμως τον ξέρω όμως από τον κ. Μητσοτάκη. Πριν λίγο έλαβα από ΥΠΕΞ την εξής πληροφορία. Ο Κ. Μητσοτάκης θα έδινε δάνειο από την Εθνική για να πληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς. Και με 40 επιχειρηματίες πήγε αποστολή στην Ρωσία μαζί με τον Διοικητή της Εθνικής τον Γερμίδη και μέσα με την κ. Ντόρα ήταν ο Παπαδόπουλος με τον γιο του. Και εισέπραξαν 67 εκατ. από Εθνική για να πληρωθεί, που κάνετε τώρα πως δεν τον ξέρετε τον κ. Παπαδόπουλο. Ο δικηγόρος του είναι βουλευτής της ΝΔ , να σηκώσει το χέρι του ο βουλευτής.".

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης υποστήριξε ότι ακούστηκαν απίστευτα πράγματα ενώ η υπόθεση είναι "καθ όλα νόμιμη".

"Δεν υπάρχει κανένας μεσάζοντας", τόνισε.

Και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι "είστε συνηθισμένοι από διεφθαρμένες πολιτικές. Όσες ερωτήσεις κάνατε, τόσες απαντήσεις πήρατε. Γιατί δεν ζητήσατε σύγκληση της Επιτροπής Εξοπλιστικών; Θέλατε το σκάνδαλο; Κάνατε τη ΝΔ βραχίονα του Κουμπάρου της Ντόρας".

Ειδικά για τη συμφωνία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι έγινε προσφορά σε 5πλάσια τιμή για υλικό που θα ήταν άχρηστο σε λίγο διάστημα "και την δεχτήκαμε. Επέλεξα να φέρω στο Δημόσιο 66 εκατ. ευρώ. Φέραμε νόμο".

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Ταξίαρχου ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δεν έχει καταθέσει καμία αναφορά για τη συγκεκριμένη συμφωνία κι ότι δεν διώκεται. Είπε ότι για το θέμα έχει διαταχθεί ΕΔΕ. "Δεν υπάρχει αναφορά υπάρχει ένα υποκλαπέν email από τον κ. Ταξίαρχο".

Ο ΥΠΕΘΑ χαρακτήρισε "χαρτοπόλεμο" τα όσα κατατέθηκαν από τον Α. Λοβέρδο, ενώ ο ίδιος κατέθεσε σειρά εγγράφων στην Βουλή για να υποστηρίξει την απολογία του για την συμφωνία.

Φώφη Γεννηματά: Να τον χαίρεστε τον συκοφάντη συγκυβερνήτη σας, κ. Τσίπρα

Διαψεύδει η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά την οποιαδήποτε εμπλοκή της σε υπόθεση αγοραπωλησίας όπλων, ενώ μεγάλη ένταση προέκυψε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, όταν προσπάθησε να καταθέσει έγγραφα εκ μέρους και της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, τα οποία ο τελευταίος αρνήθηκε να παραλάβει.

"Να τον χαίρεστε τον συκοφάντη κύριο συγκυβερνήτη σας, κύριε Τσίπρα" είπε η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ "με το δηλητήριο και το επίπεδο που επιβάλλουν στην πολιτική ζωή του τόπου".

Η ίδια είπε ότι ως αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είχε καμία αρμοδιότητα για αγοραπωλησίες όπλων. "Καμία συμφωνία με την IGG δεν έγινε επί των ημερών μου και θα έπρεπε να γνώριζε ότι δεν είχα καμία αρμοδιότητα. Στο μοναδικό MOU με την εν λόγω εταιρία απαίτησα να μην υπάρξει κανένας μεσάζοντας, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύονται".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα