Νέο «πυροτέχνημα» Χατζηδάκη χάριν εντυπώσεων - Κόβει τις χριστουγεννιάτικες άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ

Σε μια ακόμη κίνηση εντυπώσεων, με απόχρωση… «σταλινικού νεοφιλελευθερισμού», προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ζητώντας την ανάκληση όλων των αδειών για τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ο κ. Χατζηδάκης, εμμένοντας στη γραμμή της επίρριψης ευθυνών στους εργαζομένους και όχι

σε όσους είχαν την πολιτική και διοικητική ευθύνη της λειτουργίας του (τόσο πριν το 2017, όσο και μετά την άναρχη συγχώνευση των ταμείων στον ΕΦΚΑ) με αποφάσεις - «πυροτεχνήματα» μοιάζει να συμβάλλει στην περαιτέρω αποδιοργάνωση του, διχάζοντας και αποτελώντας ο ίδιος «personanongrata» για τους χιλιάδες υπαλλήλους του.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρεται ότι «ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να μην δοθούν ή και να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022».

Ο υπουργός, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατέληξε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών.

Η νέα απόφαση - «πυροτέχνημα» του κ. Χατζηδάκη αφενός φαίνεται να προσβλέπει στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο (στη «γραμμή» της κυβέρνησης βάσει της οποίας για όλα φταίνε οι άλλοι, πέραν των… «αρίστων»),αφετέρου αποδεικνύει ότι ο υπουργός και η διοίκηση του φορέα, αντί να προσπαθήσουν έγκαιρα να μπουν σε μια σειρά οι εκκρεμότητες του παρελθόντος, έχουν αφήσει τον Ενιαίο Φορέα στην τύχη του με τα προβλήματα (καθυστερήσεις στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, τακτοποίηση λοιπών αιτημάτων όπως, π.χ., αναγνώρισης πλασματικών ετών, έλλειψη απαραίτητου εξοπλισμού και «κενά» προσωπικού λόγω των συνταξιοδοτήσεων) να διογκώνονται καθημερινά.

Στο τέλος, βέβαια,το «μάρμαρο» το «πληρώνουν» το προσωπικό του ΕΦΚΑ και φυσικά οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι.

Όπως όλα δείχνουν, επιβεβαιώνεται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ) Δημήτρης Αντωνακάκης, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πρόσφατο απολογιστικό Συνέδριο, είχε τονίσει ότι «για τον υπουργό, οι ευθύνες για την καθυστέρηση απόδοσης των συντάξεων δεν βαραίνουν τις διαχρονικές αποφάσεις του υπουργείου και των διοικήσεων, η διαχρονική έλλειψη πολιτικής βούλησης και πολιτικής ανικανότητας, αλλά οι διαρκώς μειούμενοι υπάλληλοι, που αγωνίζονται ν’ ανταπεξέλθουν στα πολύπλευρα αντικείμενά τους, με απαρχαιωμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό με τα πολλαπλά πληροφοριακά συστήματα και δαιδαλώδη πολυνομία».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα