Νεκρός ουκρανός στρατιωτικός στη Συμφερόπολη

Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας λοχαγός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης που δεν είναι σαφές από ποιον διαπράχθηκε εναντίον μιας ουκρανικής βάσης στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, τη Συμφερόπολη, σύμφωνα με εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που επικαλέστηκαν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού είπε μιλώντας στο Ρόιτερς τηλεφωνικά από την Κριμαία ότι ένας στρατιώτης υπέκυψε. Πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές ποιος διέπραξε την επίθεση και ότι αυτή έγινε από

μέλη «μιας άγνωστης δύναμης, πλήρως εξοπλισμένης και με καλυμμένα πρόσωπα».

«Ένας Ουκρανός στρατιώτης τραυματίστηκε στο λαιμό και στην κλείδα. Τώρα έχουμε οχυρωθεί στο δεύτερο όροφο. Τα κεντρικά έχουν καταληφθεί και ο διοικητής έχει απαχθεί. Θέλουν να παραδώσουμε τα όπλα μας αλλά δε σκοπεύουμε να παραδοθούμε» ανέφερε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων.

«Οι απόπειρες κατάληψης στρατιωτικών μονάδων με την χρήση όπλων έχουν πολλαπλασιαστεί αυτές τις τελευταίες ημέρες», τόνισε ο Σεργκέι Γκαϊντούκ, επικεφαλής του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.

Στη Συμφερόπολη ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε πολλούς ένοπλους άνδρες να διεισδύουν σε μια ουκρανική βάση που είχαν περικυκλώσει οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Μια ριπή από αυτόματο όπλο αντήχησε λίγο μετά από το εσωτερικό. Δύο ασθενοφόρα έφθασαν στο σημείο λίγο μετά, όμως ο φωτογράφος δε μπόρεσε να προσεγγίσει την είσοδο της βάσης.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Γκαϊντούκ, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πολιορκήσει 38 ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία.

ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα