Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου για να «αφοσιωθεί» στην Περιφέρεια

Την παραίτησή της από τη βουλευτική της ιδιότητα ανακοίνωσε σήμερα η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, κάνοντας λόγο για «απόφαση σταθερότητας σε σχέση με την αταλάντευτη δέσμευσή μου να υπηρετήσω την υπόθεση της Περιφέρειας».

Η Ρένα Δούρου στη σχετική της δήλωση πρόσθεσε ότι «από τη θέση της περιφερειάρχη θα υπηρετήσω πολύ περισσότερους πολίτες απ’ όσους με τίμησαν στις εκλογές

του 2012», υπογραμμίζοντας ότι «αποφάσισα να παραιτηθώ από τη βουλευτική μου ιδιότητα γιατί θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσω αποτελεσματικότερα αυτόν τον δύσκολο αγώνα».

Πέρα απ’ τις φαμφάρες περί υπηρέτησης της τοπικής αυτοδιοίκησης το πολιτικό ζήτημα είναι πως η Ρένα Δούρου προχώρησε κατόπιν συνεννόησης με το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα σ’ αυτή την κίνηση στοχεύοντας στην αφαίρεση όπλων και πλεονεκτημάτων που εμφανίζει σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ως «αυτοδιοικητικός».

Ουσιαστικά η κίνηση της Ρένας Δούρου να παραιτηθεί από βουλευτής και να διεκδικήσει την εκλογή της ως περιφερειάρχης είναι μια σιωπηρή παραδοχή απ’ την Κουμουνδούρου ότι αδυνατεί να δημιουργήσει ρεύμα υπέρ της στις αυτοδιοικητικές κάλπες στη βάση του δημοψηφισματικού χαρακτήρα των εκλογών, του τύπου «ψηφίζουμε και φεύγουν».

Έτσι λοιπόν προχώρησε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διεκδικήσει ψηφοφόρους που δεν συγκινούνται απ’ το διακύβευμα που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές. Ταυτόχρονα όμως η κίνηση αυτή της Ρένας Δούρου εκφράζει, όσο και αν δεν λέγεται ανοιχτά, τον πήχη που θέτει η Κουμουνδούρου για να θεωρηθεί επιτυχές ένα αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει νέα πολιτικά δεδομένα. Και αυτό είναι να περάσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ η περιφέρεια Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση η Ρένα Δούρου, απαλλαγμένη απ’ τα βουλευτικά καθήκοντα θα μπορεί πιο άνετα τώρα να μαζεύει καλύτερα τα σκουπίδια ως αντιμνημονιακή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα