Νεκρός ένας ελληνοβρετανός μαχητής που πολεμούσε τζιχαντιστές

12:01 5/3/2015 - Πηγή: Antinews

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην πεζοναύτης του βρετανικού ναυτικού Κωνσταντίνος Ερικ Σκάρφιλντ έχασε τη ζωή του πολεμώντας στη Συρία κατά των τζιχαντιστών. Ο Σκάρφιλντ είναι ο πρώτος Έλληνας που σκοτώνεται στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο «Κώστας», όπως τον αποκαλούσαν, είχε μεταβεί εθελοντικά στην εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής. Σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Καμισλί την Δευτέρα και οι Κούρδοι συμπολεμιστές του ζήτησαν από την οικογένειά του να τον θάψουν στην περιοχή, με τιμές μάρτυρα. Επιχείρησε να περάσει τα σύνορα κοντά στο Κομπάνι τον περασμένο Νοέμβριο, όμως οι αρχές δεν του

το επέτρεψαν καθώς πίστεψαν ότι επρόκειτο να ενταχθεί στις δυνάμεις των τζιχαντιστών. Τελικά ο Σκάρφιλντ κατόρθωσε να μπει στη Συρία από άλλο σημείο.

Ο Σκάρφιλντ βρισκόταν στην Συρία εδώ και λίγους μήνες, αφού εγκατέλειψε τους πεζοναύτες και ενημερώθηκε από τους Κούρδους μαχητές μέσω facebook για την κατάσταση στην περιοχή. Στους φίλους του είπε ότι θα είναι μέλος αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Η ελληνίδα μητέρα του Βίκυ δηλώνει συντετριμμένη. Φίλοι και συμπολεμιστές του έχουν γεμίσει με μηνύματα το facebook, τονίζοντας ότι ήταν τιμή τους που πολέμησαν μαζί του.

Περίπου 100 εθελοντές από τη Δύση πολεμούν μαζί με τις δυνάμεις των Κούρδων που υπολογίζονται σε 30.000 μαχητές.

www.bbc.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα