Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα -Στουρνάρα

21:26 4/3/2015 - Πηγή: Antinews

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για την Σύνοδο της ΕΚΤ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα

με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Στουρνάρας θα συμβάλλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση, και με όλα τα «εργαλεία», της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Ο διοικητής της ΤτΕ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Αυτή είναι η είδηση που τη διέρρευσε το Μέγαρο Μαξίμου και προφανώς γεννά απορίες γιατί δημοσιοποιήθηκε μια τέτοια τηλεφωνική επικοινωνία, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτεθεί σε όλους τους τόνους στον διοικητή της ΤτΕ.

Η πρώτη εξήγηση είναι ότι η χώρα καταρρέει εξαιτίας των εγκληματικών λαθών του Βαρουφάκη και γενικότερα της κυβέρνησης και αναζητά σανίδες σωτηρίας. Ακόμη και σ' αυτούς που μέχρι τώρα θεωρούσε «εχθρούς» αλλά που έσωσαν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Δεν αποκλείεται στη σημερινή συνάντηση ΤσίπραΣαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός να ζήτησε... συμβουλές από τον πρόεδρο της ΝΔ. Αστείο φυσικά...

Η δεύτερη εξήγηση είναι παραπλήσια της πρώτης. Ο Τσίπρας δεν εμπιστεύεται πλέον τους διάφορους μπαρουφάκηδες της κυβέρνησης και στρέφεται σε όσους ξέρουν από την οικονομία και τις ανάγκες της. Και φυσικά απ' όσους έχουν «άκρες» στην Ευρώπη και μπορούν να βοηθήσουν. Ποιος άλλος να το κάνει άλλωστε όταν οι υπουργοί του Τσίπρα έχουν πλακωθεί με όλους τους Ευρωπαίους;

Υπάρχει βεβαίως και η εξήγηση η πιο «επικοινωνιακή». Δηλαδή να ζήτησε κάτι ο Τσίπρας από τον Στουρνάρα και μετά να το περάσει στον κόσμο ως «νίκη» της κυβέρνησης.

Το τέταρτο σενάριο είναι να θέλει να φορτώσει στον διοικητή της ΤτΕ και την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως κάνει με όλα άλλωστε, ένα ναυάγιο στο κρίσιμο Eurogroup. Αλλά ο κόσμος έχει καταλάβει ποιοι οδηγούν τη χώρα στα βράχια.

Και ίσως το τηλεφώνημα να έχει σχέση με την κάλυψη της σημερινής δημοπρασίας εντόκων που υπερκαλύφθηκε. Ίσως ο Τσίπρας να ζήτησε από την ΤτΕ να «βάλει πλάτη» σε όλες τις υπόλοιπες δημοπρασίες για να μην υπάρξει χρηματοδοτικό κενό.

Όπως και να έχει η κατάσταση η οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο, η κυβέρνηση δεν ξέρει τι κάνει και γι' αυτό χρειάζονται όλοι προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία. Στη μάχη δεν υπάρχουν περιθώρια για στρατηγούς στα μετόπισθεν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα