Και ο διάολος φοβέρα θέλει…

14:31 7/4/2013 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Βρισκόμαστε εν αναμονή της κρίσιμης σύσκεψης της τρόικας με τον Γ. Στουρνάρα και μετά την αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού, ότι θα καταρρεύσει η χώρα αν επιμείνουν σε νέα μέτρα. Η σύσκεψη ξεκίνησε γύρω στις 6 και σίγουρα θα κρατήσει πάνω από δύο ώρες.

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες του antinews κάνουν λόγο για αλλαγή στάσης από

την πλευρά της τρόικας. Λέγεται ότι ο Π. Τόμσεν και η παρέα του πηγαίνουν στο Σύνταγμα με στόχο να κλείσουν το «πακέτο» και δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και συμφωνία σε όλα τα σημεία, απόψε το βράδυ.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι τροικανοί έχουν στα χέρια τους… αεροπορικά εισιτήρια με ημερομηνία 10 Απριλίου και θα ήθελαν πολύ να φύγουν τότε από την Αθήνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία αναχώρησης, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής είναι ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τα δημοσιονομικά θέματα, δηλαδή για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας και το χαράτσι στα ακίνητα.

Επίσης, στο κρίσιμο θέμα των απολύσεων, ο Αντ. Σαμαράς τους έδωσε προσωπική δέσμευση ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν φύγει οι επίορκοι και φαίνεται να κλείνει και αυτό το θέμα προς το παρόν. Πάντως, η δέσμευση του πρωθυπουργού φαίνεται να μην άρεσε στον Αντ. Μανιτάκη και με κάποιες αιχμηρές διαρροές έλεγε ότι και ο ίδιος αυτό το χρονοδιάγραμμα είχε οπότε δεν αλλάζει κάτι από τη δική του πρόταση.

Τέλος, στο θέμα των τραπεζών, ίσως υπάρξει μια σιωπηρή συμφωνία ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση. Ωστόσο, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα μπορεί να μείνει στην άκρη προς ώρας και να συζητηθεί στο επόμενο Γιούργκρουπ ώστε να έχει μεγαλύτερη θεσμική αξία μια απόφαση. Μια άλλη πληροφορία, όμως, λέει ότι η συμφωνία για τις τράπεζες θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη.

Όλα βέβαια θα φανεί αν αληθεύουν μετά τη σύσκεψη στο Σύνταγμα με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι ήδη έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα