ΝΔ: Η πρόταση μομφής στο τραπέζι, έτοιμη να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δώσει το "παρών" σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αντικείμενο τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως αυτές των αυτοδιοικητικών εκλογών. Από τη συμπρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται πως θα στείλει νέο μήνυμα για το εθνικά επιζήμιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, τη στιγμή που η οδός Πειραιώς δίνει τη μάχη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας,

πριν σηκώσει αυλαία το "κυρίως μενού" στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου το πρεσάρισμα των "γαλάζιων" προς την κυβέρνηση Τσίπρα και τη συμμαχία των "προθύμων" βουλευτών που τη στηρίζει θα είναι ασφυκτικό.

Νέα Δημοκρατία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κυρωθεί η Συμφωνία. Με επιχειρήματα, αλλά και με αποφασιστικότητα. Με δημοκρατική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει", ήταν το μήνυμα που έστειλε, πριν δύο εικοσιτετράωρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αν η μερική υπαναχώρηση Βούτση όσον αφορά στις διαδικαστικές κινήσεις, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από τους "γαλάζιους", εκτόνωσε μερικώς την ένταση, η οδός Πειραιώς είναι αποφασισμένη να κάνει χρήση κάθε κοινοβουλευτικού όπλου της, προκειμένου να ανάψει… κόκκινο στην κύρωση της συμφωνίας. "Οι τεχνητές πλειοψηφίες δίνουν στην κυβέρνηση αυτή παράταση ζωής και άρα τη δυνατότητα να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτές οι τεχνητές πλειοψηφίες όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στις χιλιάδες οικογένειες που πήραν χθες τα παιδιά τους και κατέβηκαν στο Σύνταγμα. Οι 300 όμως θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν η συμφωνία θα κυρωθεί, μετά η συμφωνία δε γυρίζει πίσω. Αυτή η συμφωνία, εάν κυρωθεί, θα παράξει αποτελέσματα μη αναστρέψιμα", τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Στο στρατόπεδο της οδού Πειραιώς βρίσκονται πλέον μπροστά στο μέγιστο ερώτημα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την κατάθεση ή όχι πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα. Αν και ο συσχετισμός της αριθμολογίας είναι δύσκολο να ανατραπεί, λίγες ημέρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η κίνηση της πρότασης δυσπιστίας κάθε άλλο παρά έχει μείνει στο πίσω μέρος του μυαλού των "γαλάζιων". Η ενδεχόμενη ενεργοποίησή της θα ήταν ένα ακόμα σημάδι της έντονης αποφασιστικότητας του κόμματος να ορθώσει τείχη στη συμφωνία των Πρεσπών. Όσο, δε, οι καταγγελίες για κυβερνητικές μεθοδεύσεις" και "κυβέρνηση κουρελού" δομούν τις δημόσιες παρεμβάσεις, η τελική απόφαση θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες, με την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά, προκειμένου να καταλήξει, εάν θα κάνει χρήση του μέγιστου κοινοβουλευτικού της όπλου, ώστε να αναδείξει πλήρως το ετερόκλητο της πλειοψηφίας Τσίπρα.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα