«Μην κλαίτε δεν είναι τίποτα»: Σοκαριστικό βίντεο με παιδάκια να έχουν πνιγεί από τα χημικά στο Σύνταγμα

Ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίοι φαίνονται μικρά παιδιά να είναι σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση από την εκτεταμένη χρήση χημικών κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στο Σύνταγμα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο τα παιδιά δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και τον βήχα που τους προκάλεσε η εισπνοή των χημικών που είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία τους.

Στο μεταξύ, ληγμένα από το 2017 και εισαγόμενα από

την Βραζιλία φαίνεται πως ήταν τα χημικά που έριξαν στο Σύνταγμα για να διαλύσουν το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία οι αστυνομικές δυνάμεις.

Πολλοί ήταν οι πολίτες που μετείχαν στο συλλαλητήριο οι οποίοι δημοσίευσαν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, είναι εμφανές πως η ημερομηνία λήξης των χημικών έχει προ πολλού παρέλθει.

Αυτό επισημαίνει και ο Ισπανός συγγραφέας Πέδρο Ολάγια στο Twitter, όπου γράφει πως αυτού του τύπου τα χημικά έχουν απαγορευθεί από διεθνείς συνθήκες.


Pedro Olalla Writer@pedro_olalla

Atenas. Plaza de la Constitución. Ahora. Los griegos se manifiestan contra la usurpación flagrante de su historia y el gobierno los fumiga con gas CS caducado (prohibido para la guerra por la Convención de Armas Químicas pero autorizado como antidisturbios en condiciones de"paz")

192

4:54 μ.μ. - 20 Ιαν 2019

Οι εικόνες που κυριάρχησαν χθες ήταν αμείλικτες για την κυβερνητική προπαγάνδα. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε με ένα μικρό παιδί στην αγκαλιά να μπαίνει στη «Μεγάλη Βρεταννία» για να το προστατέψει, ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας προσπαθούσε να βοηθήσει (εκτάκτως, ως γιατρός) μία γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα.

Σημειώνεται δε ότι από την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο γίνονταν αλλεπάλληλες συσκέψεις της πολιτικής και επιχειρησιακής ηγεσίας για το χθεσινό συλλαλητήριο, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις του Μαξίμου δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε στον αδιαμφισβήτητο μεγάλο όγκο του συλλαλητηρίου ούτε στην εικόνα καθολικής αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, πέραν της συμφωνίας των Πρεσπών, που κυριάρχησε.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα