ΝΔ για ΠΓΔΜ: Είναι πολύ αργά για ενημέρωση

Την πλήρη ευθύνη στη συγκυβέρνηση για το όλον της διαπραγμάτευσης, όσον αφορά στο ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, συνεχίζει να αναδεικνύει, σε κάθε δημόσια παρέμβαση, η Νέα Δημοκρατία. Φέρνοντας, εκ νέου, στο προσκήνιο τις… μαύρες τρύπες στην ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, εκ μέρους του οικοσυστήματος ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων,

η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, ήταν σαφής.

"Είναι αργά, πολύ αργά, για ενημέρωση", τόνισε, από το βήμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων και διεμήνυσε πως σε περίπτωση σύγκλησης του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Κουμουτσάκος (αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών) θα εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα παραμείνει μόνο εάν ο κ. Κοτζιάς δεσμευτεί ότι εκπροσωπεί το σύνολο της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας σαφή και ενιαία θέση.

"Δυστυχώς, η κυβέρνηση χειρίζεται ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα με όρους εσωτερικούς πολιτικής αντιπαράθεσης. Δύο μήνες έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις ερήμην μας… Έχουμε υπόψιν μας πληροφορία για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Επιμένουμε πως η ενημέρωση έπρεπε να γίνει στην έναρξη. Ο κ. Κουμουτσάκος θα προσέλθει ζητώντας από τον κ. Κοτζιά να απαντήσει εάν η θέση του δεσμεύει το σύνολο της κυβέρνησης. Εάν δεν υπάρχει ενιαία θέση στην κυβερνητική πλειοψηφία, δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης… Η θέση μας είναι σαφής. Το ελάχιστο είναι το Βουκουρέστι,. Αντί κάποιοι να εξυφαίνουν σενάρια στο υπόγειο του Μαξίμου, να μας απαντήσουν εάν εκφράζει την κυβέρνηση η θέση Τσακαλώτου και Γαβρόγλου να αποκαλείται η γειτονική χώρα "Μακεδονία", Η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι σε αυτό το θέμα", επεσήμανε η κα. Σπυράκη.

Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με "γαλάζιους" βουλευτές της Μακεδονίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε τη στάση της οδού Πειραιώς, αναδεικνύοντας το μείζον ζήτημα της ενιαίας στάσης των κυβερνητικών εταίρων για το θέμα, καθώς και τις… κόκκινες γραμμές της οδού Πειραιώς:

-Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

-Erga omnes.

-Έμπρακτη άρση όλων των εκδηλώσεων αλυτρωτισμού από την πλευρά των Σκοπίων.

Οι "γαλάζιοι" βουλευτές της Μακεδονίας, από την πλευρά τους, μετέφεραν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το κλίμα που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκαν και τα συλλαλητήρια, με τον κ. Μητσοτάκη να μη θέτει κάποιο απαγορευτικό στους βουλευτές του κόμματος, αφήνοντας το ζήτημα στη διακριτική ευχέρεια των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Είστε βουλευτές, είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε", ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα