ΝΔ: Εκλογική εγρήγορση με ατζέντα οικονομίας και καθημερινότητας

11:52 8/2/2019 - Πηγή: Antinews

Οικονομία και καθημερινότητα. Σε αυτούς τους δύο τομείς-κλειδιά εστιάζει, κατά κύριο λόγο, τη στρατηγική του ενόψει των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων του 2019, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να τραβήξει, τελικά, το χαρτί της διπλής κάλπης στις 26 Μαΐου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει την οδό Πειραιώς σε απόλυτη εγρήγορση.

Με τα μηνύματα, δε, της συστράτευσης και της συνεχούς επικοινωνίας του προγραμματικού λόγου να έχουν φτάσει σε κάθε στέλεχος, η ατζέντα…μαρκάρει συνεχώς πέντε κυρίαρχους όρους, που σχετίζονται με τη μετάβαση στην κανονικότητα. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τη μείωση της φορολογίας, τη δημιουργία ενός μικρού και αποτελεσματικού κράτους, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης και την πάταξη της γραφειοκρατίας.

"Η φορολογία είναι σημαντική προτεραιότητα για εμάς. Ο κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε την παραγωγική οικονομία για να δημιουργήσει αχρείαστα υπερπλεονάσματα, με στόχο να μοιράσει ορισμένα χρήματα σε ανθρώπους που θεωρεί ότι ανήκουν στην εκλογική του πελατεία. Εμείς υποστηρίζουμε ότι αυτή είναι η λάθος προσέγγιση. Θέλουμε να μειώσουμε τη φορολογία και θα ξεκινήσουμε μειώνοντας τον φόρο στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ προκειμένου να ενισχύσουμε την ανάπτυξη. Θέλουμε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος. Οπότε έχουμε το περιθώριο να μειώσουμε την φορολογία τόσο στις επιχειρήσεις αλλά και στην εργασία, ώστε οι επιχειρήσεις να επενδύουν περισσότερο στην Ελλάδα. Επίσης, εστιάζουμε στη μείωση της γραφειοκρατίας", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη Νέα Δημοκρατία, κομβικό στοίχημα (όπως διεφάνη και χθες) είναι η δημιουργία καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας. Και αυτές οι θέσεις εργασίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι δε θα δημιουργούνται από ένα διογκωμένο κράτος με επιδοτήσεις και δε θα αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. "Θα πρέπει να είναι δουλειές οι οποίες θα δημιουργηθούν μέσα από την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, την καινοτομία", σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζουν ιδιαίτερα στο σήμα που έστειλε ο κ. Βέμπερ, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα. Για πρώτη φορά, ο υποψήφιος για την προεδρεία της Κομισιόν (και νούμερο ένα πρόσωπο, για να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, στα οποία έχει δεσμεύσει τη χώρα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο κ. Βέμπερ συνέδεσε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο με μία κυβέρνηση φιλομεταρρυθμιστική και φιλοεπενδυτική, κουμπώνοντας την ορολογία με τις βασικές πτυχές της πολιτικής στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη, που έχει ως κορωνίδα τις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις και την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα ως μέσο ανάπτυξης.

"Για το μέλλον πρέπει να δούμε εάν η νέα κυβέρνηση της χώρας ασχολείται με την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Τότε θα μιλήσουμε ξανά για το στόχους του προγράμματος. Τώρα προέχει το πρόγραμμα", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Βέμπερ, που διαβάζεται άκρως θετικά από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. "Αυτό που προέχει τώρα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τους εταίρους. Η Ελλάδα έναν χρόνο μετά τις εκλογές θα είναι πολύ διαφορετική. Τότε είμαι σίγουρος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ανοιχτή, για να συζητήσουμε και τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και τους τρόπους που μπορεί η Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα", τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης, που αποτελούσε και αποτελεί το δυνατό χαρτί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη μάχη των ευρωεκλογών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν χαρακτήρισε το 2019 σημαντικό έτος τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη και εμφανίστηκε πεπεισμένος για τη νίκη του κ. Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα