Καμμένος: Κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων - Πρωτοφανές πραξικόπημα

23:57 7/2/2019 - Πηγή: Antinews

Για "κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων" που διαπράττει "εθνική προδοσία της Μακεδονίας" κάνει λόγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με ανάρτησή του στο Twitter.

Μιλά ακόμη για τελευταία πράξη "πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας", αναφερόμενος στην αυριανή συζήτηση και ψηφοφορία στην

Ολομέλεια της Βουλής επί του πρωτοκόλλου για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

"Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων", αναφέρει ο Π. Καμμένος, για την κυβέρνηση της οποίας διετέλεσε υπουργός για τέσσερα χρόνια και την οποία στηρίζουν ακόμη και σήμερα δύο εκ των πέντε βουλευτών της ΚΟ του κόμματός του.

Ώρες φαίνεται πως μετρά η ύπαρξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως Κοινοβουλευτική Ομάδα σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής που ήδη έγινε γνωστή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Βουλής "η απόφαση αυτή δεν αφορά κανένα κόμμα συγκεκριμένα, δεν αφορά τους ΑΝΕΛ. Πρόκειται για αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού, για αυτοματισμούς του Κανονισμού", ενώ επισήμανε ότι ο Π. Καμμένος θα μιλήσει αύριο στην Ολομέλεια κανονικά ως πρόεδρος της Κ.Ο ( εάν στο μεταξύ δεν υπάρξουν εξελίξεις με διαγραφή Παπαχριστόπουλου).

Το ερώτημα του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος νωρίτερα στα κόμματα, αφορά στο αν θεωρούνται Κοινοβουλευτική Ομάδα οι ΑΝΕΛ μετά την ήδη προαναγγελθείσα παραίτηση Παπαχριστόπουλου. Σύμφωνα με τον κ. Βούτση η απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Ο ίδιος δήλωσε πολλές φορές ότι απεύχεται την διάλυση οποιουδήποτε κοινοβουλευτικού κόμματος και αύριο πριν την έναρξη της Ολομέλειας για την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ θα ενημερώσει σχετικά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η παραίτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου, σε συνδυασμό με την ανεξαρτητοποίηση του Τέρενς Κουίκ ο οποίος τον διαδέχεται προκαλεί την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Γιατί οι ΑΝΕΛ μένουν μεν με πέντε βουλευτές (Π. Καμμένος, Κ. Κατσίκης, Κ. Ζουράρις, Μ. Κόλλια-Τσαρουχά και τον Α, Φωκά) αλλά ο ένας εξ αυτών (Φωκάς) έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό και συγκεκριμένα το άρθρο 15, Κοινοβουλευτική Ομάδα λογίζεται εάν έχει τουλάχιστον 5 βουλευτές οι οποίοι όμως πρέπει να έχουν εκλεγεί με αυτή (και όχι άλλη).

Όπως σημείωσε ο κ. Βούτσης για να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής "ακόμα και στο ελάχιστο που σκεφτήκαμε για να διατηρήσουν την ιδιότητα του Πολιτικού Αρχηγού οι Πρόεδροι κομμάτων των οποίων οι ΚΟ διαλύονται, χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις. Και το αποσύραμε".

Τι λένε οι ΑΝΕΛ

Εν τω μεταξύ το βασικό επιχείρημα των ΑΝΕΛ πως η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής απεφάνθη διαφορετικά το 2013 φαίνεται πως δεν συνδέεται με το ερώτημα Βούτση.

Το 2013 η Επιστημονική Επιτροπή απεφάνθη πως δέκα ανεξάρτητοι βουλευτές μπορούν να δημιουργήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό την προϋπόθεση πως ιδρύουν κόμμα. Την λεπτομέρεια αυτή υπενθύμισε ο ίδιος ο ΠτΒ λέγοντας πως οι ανεξάρτητοι μπορούν να πάνε στον Άρειο Πάγο και να ιδρύσουν κόμμα. Τότε και μόνο μπορούν να συστήσουν ΚΟ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο είχαν δημιουργηθεί το Νοέμβριο του 2013 οι "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" με εκ περιτροπής Πρόεδρο από τους: Θ Παραστρατίδη, Χρ Αηδόνης, Μ. Ανδρουλάκη, Οδ. Βουδούρη, Κ. Βουτσινά, Ν Νικολόπουλο, Θ Κασαπίδη, Γ. Κουράκος, Μ. Μπόλαρη και Ν Σταυρογιάννη. Ενώ σε αυτή εντάχθηκαν αργότερα οι Γ. Νταβρής , Π. Τατσόπουλος , Θ Τζάκρη, Κ Γιοβανόπουλος, Χρ. Γιαταγάνα , Ραχήλ Μακρή, Π. Μελάς , Τσαμπίκα Ιατρίδη και Β. Καπερνάρος. Η ΚΟ αυτή έμεινε έως τις εκλογές του Γενάρη του 2015.

Σήμερα στην Βουλή υπάρχουν δεκαέξι ανεξάρτητοι βουλευτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

Η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής (1 MB)

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα