Ν.Δ: Δεν υπάρχει "καθαρή έξοδος" από το πρόγραμμα αλλά από την διακυβέρνηση

Η ελληνική οικονομία δεν είναι ούτε θωρακισμένη ούτε αντιμετωπίζεται από τις αγορές ως τέτοια. Αλλιώς, δεν θα ...έβηχε η Τουρκία και θα πάθαινε πνευμονία η Ελλάδα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα στην κορυφή της Ν.Δ, παραμονή της ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονιακού προγράμματος, για την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγείρει σοβαρότατες ενστάσεις. Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα περί "καθαρότητας" της εξόδου από τα μνημόνια, που αποτελεί και προμετωπίδα της Κυβέρνησης.

Στο Μοσχάτο, από σήμερα οι συσκέψεις πυκνώνουν

καθώς η ολιγοήμερη ανάπαυλα των στελεχών, λαμβάνει τέλος και άπαντες επανέρχονται σε ρυθμούς εντατικής προετοιμασίας.

Όπως ανέφερε σε σχετικό του δημοσίευμα το Capital.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για τις νέες περιοδείες του, αρχής γενομένης από την Ζάκυνθο, ενώ συλλήβδην στο κόμμα, οι "μηχανές" εν όψει της ανόδου του προέδρου της Ν.Δ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δουλεύουν στο "φουλ".

Εκλογές ανά πάσα στιγμή

Η εξειδίκευση του γαλάζιου προγράμματος το οποίο θα παρουσιάσει επικαιροποιημένο ο Κ. Μητσοτάκης στο Βελλίδειο, είναι μεν το κρίσιμο στοίχημα των ημερών αλλά στο Μοσχάτο παραμένουν σε εκλογικό συναγερμό.

Και τούτο, διότι το γαλάζιο επιτελείο, εκτιμά, ότι παρότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ως στόχο να προσφύγει σε τετραπλές κάλπες τον Μάιο του 2019 ( Περιφερειακές, δημοτικές, ευρωεκλογές και βουλευτικές), οι πρωτοβουλίες δεν βρίσκονται πλέον στα χέρια του.

Γεγονός που σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας είναι εξαιρετικά πιθανό να αναγκαστεί πολύ σύντομα να οδηγηθεί ακόμη και ακούσια σε εθνικές εκλογές.

Επ αυτού, υπογραμμίζουν δυο πτυχές:

1. Η Συμφωνία των Πρεσπών, με ορόσημο το Δημοψήφισμα στην γείτονα τον επόμενο μήνα, δημιουργεί "τετελεσμένα" για την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος εξάλλου, έχει προαναγγείλει πως όταν φτάσει η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ στην Βουλή, δεν θα περιοριστεί στο να την καταψηφίσει το κόμμα του αλλά θα ρίξει την Κυβέρνηση. Όπερ σημαίνει πως εάν κυλήσουν ευθύγραμμα οι εξελίξεις για τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί χωρίς κυβερνητικό εταίρο, πολύ πιο γρήγορα από την προσεχή Άνοιξη.

2. Δεκανίκια σε άλλα κόμματα ή πρόσωπα της παρούσας Βουλής, εκτιμούν στην Νέα Δημοκρατία ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα καταφέρει να βρει, ιδιαίτερα μετά την εθνική τραγωδία που συντελέστηκε στο Μάτι και την ουσιαστική όσο και επικοινωνιακή διαχειριστική ένδεια της Κυβέρνησής του.

Σύμφωνα άλλωστε με τις ίδιες εκτιμήσεις, κανείς δεν πρόκειται να επιλέξει να "επιμηκύνει" τον κυβερνητικό βίο ενός κόμματος που βρίσκεται σε βέβαιη αποδρομή, έχοντας σωρεύσει τόση κοινωνική οργή, όταν οι μήνες που θα υπολείπονται για ολοκλήρωση της Συνταγματικής θητείας της είναι τόσο λίγοι.
Στην Πειραιώς συνεπώς, οργανώνονται ευρύτατα σε κομματικό επίπεδο, έχοντας χτυπήσει "εκλογικό συναγερμό", δεδομένης της εξαιρετικά εύθραυστης κυβερνητικής πλειοψηφίας, θρυαλλίδα στην οποία, αναμένεται να είναι το "Σκοπιανό".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα