«Να ξαναδώσουμε την χαμένη ελπίδα στους Έλληνες»

Την αταλάντευτη βούληση της μελλοντικής κυβέρνησής του να δημιουργήσει ένα φιλικό τοπίο για επενδύσεις στη χώρα, μετέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να αναδείξει στους ευρωπαίους αξιωματούχους τις διαφορές του από τον Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα, να

στείλει στους δυνητικούς ξένους επενδυτές ένασήμααξιοπιστίας και στήριξης της επιχειρηματικότητας. Και όλα αυτά την ώρα που εξαιτίας των χειρισμών των δύο κυβερνητικών εταίρων, μικρά και μεγάλα επενδυτικά πλάνα παραμένουν μετέωρα και άλλα κινδυνεύουν με βατερλό, ενώ η χώρα μας καλείται να πληρώσει και από πάνω, επειδή δεν είναι συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στην πεποίθησή του ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και ότι θα εξασφαλίσει την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα, απευθυνόμενος προς τον πλέον αρμόδιο αξιωματούχο, το όνομα του οποίου φιγουράρει στους πιθανούς διαδόχους του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το κβαντικό άλμα στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων είναι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο άξονας του οράματός του ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και δεν είναι άλλο από ένα πλέγμα που περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων, την πάταξη της γραφειοκρατίας, την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης και την ελαχιστοποίηση της κανονιστικής επιβάρυνσης.

Τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης σε κάθε τομέα δημιουργούν από το πιο απλό έως και το πιο σύνθετο πρόβλημα για τον πολίτη – αντί να το επιλύουν - και δεν ξεφεύγουν από το μικροσκόπιο του Μοσχάτου. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε ψηλά το θέμα της πλατφόρμας taxibeat με προσωπική του παρέμβαση, χρεώνοντας στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τη σύμπλευση με τα συμφέροντα και τη συντεχνία «μιας μειοψηφίας συνδικαλιστών που μας γυρνούν στο χθες».

«Η κυβέρνηση θα δέχεται σκληρή κριτική όχι μόνο για τα πεπραγμένα της, αλλά και για αυτά που έχει κατά νου να κάνεικαι τα οποία κοστίζουν στους πολίτες», τονίζουν με νόημα στην Πειραιώς, επισημαίνοντας πως αυτός είναι και ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη δηλώνουν αισιόδοξα πως τα θετικά μηνύματα του κόμματος βρίσκουν όλο και περισσότερα ευήκοα ώτα ανάμεσα στους πολίτες όλων των κατηγοριών στους οποίους και απευθύνονται. Όπως λένε, είναι η πρόταση ελπίδας της ΝΔ για μια καλύτερη Ελλάδα που όσο πλησιάζουν οι μέρες για το συνέδριο, τόσο πιο έντονα θα ξετυλίγεται από τη γαλάζια παράταξη.

Η ρητορική Μητσοτάκη έχει δύο πτυχές. Από τη μια τον καταγγελτικό λόγο για τις κυβερνητικές αστοχίες και τη σφοδρή κριτική για τις ευθύνες υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού (συμπεριλαμβανομένου και του Π.Καμμένου) και από την άλλη, μια θετική αφήγηση για να εμπνεύσει ελπίδα στους Έλληνες και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική πρόταση διακυβέρνησης που καταθέτει. Μια πρόταση που δεν αποτυπώνεται στα χαρτιά και στις υποσχέσεις, αλλά έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο. Στην ατζέντα της επικοινωνιακής διείσδυσης της ΝΔ βρίσκεται το σύνολο των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος επιχειρεί να τους προσεγγίσει όχι από το γραφείο του, αλλά με την καθημερινή παρουσία του σε δημόσια σημεία και χώρους εργασίας, ώστε να βρίσκεται δίπλα στους αδύναμους και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα