Να μην επαναληφθεί το φιάσκο της υπόθεσης Κοσκωτά

Στο antinews σας ενημερώσαμε για την καταστροφική διαστρέβλωση των στατιστικών στοιχείων του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2010 μόλις στις 7 Οκτωβρίου 2010 (βλ  Η μεθόδευση της νέας καταστροφικής πράσινης απάτης)

 Εκείνη η ανάρτηση είχε σχεδόν αγνοηθεί και ουδείς θα γνώριζε την υπόθεση των ψευδών στατιστικών στοιχείων, εάν δεν είχε εξοργιστεί η κυρία Γεωργαντά από την απομάκρυνσή της από την ΕΛΣΤΑΤ και δεν είχε κάνει, ένα χρόνο

σχεδόν μετά, δημόσια τις γνωστές καταγγελίες της.

Η ενέργεια των δύο οικονομικών εισαγγελέων να ζητήσουν τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου φέρνουν το ζήτημα ξανά στην επιφάνεια σε μια χρονική συγκυρία, στην οποία ο ΓΑΠ απεγνωσμένα αναζητούσε σωσίβιο για τη διατήρηση ρόλου στην πολιτική ζωή. Αν κρίνουμε από την ανακοίνωση του Μπεγλίτη, φαίνεται ότι το βρήκε στο παλιό καλό κόλπο της συσπείρωσης των οπαδών μέσω ανάξεσης του πασοκικού υποσυνείδητου και μνημών 1989.

Η ιστορία βέβαια επαναλαμβάνεται ως φάρσα και το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το σφριγηλό ΠΑΣΟΚ του 1989. Ο κόσμος έχει εγκαταλείψει μαζικά τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και είναι πια πολύ δύσπιστος. Από την άλλη, οι δελφίνοι έχουν πια απασφαλίσει και θα είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτούν να ενταχθούν στη λογική «προστατέψτε με από την επίθεση της δεξιάς», που θα θελήσει να τους εντάξει ο Παπανδρέου. Θα περιμένουμε να φανεί μετά από το πρώτο σοκ του αιφνιδιασμού, ποιο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και ποιο τμήμα της διαπλοκής θα συνεχίσει να στηρίζει τον Παπανδρέου.

Θα ήταν όμως λάθος να μην ξεκινήσει η σε πλήρες βάθος διερεύνηση της υπόθεσης της υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο, μια που ήδη άνοιξε.

Ενδεικτικά μόνον, πρέπει να αναφερθούν:

-       Η συνέντευξη Κοντοπυράκη για το πρώτο φούσκωμα του ελλείμματος του 2009.

-       Η υπόθεση T+10, στην οποία το Υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος ποτέ δεν έδωσαν πλήρης απαντήσεις.

-       Οι γνωστές ρήσεις των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για «χείλος του γκρεμού», «Τιτανικό», «πρόθυρα χρεωκοπίας» κλπ., όσο η χώρα είχε ακόμη πιστοληπτική ικανότητα.

-       Η παράλληλη μη λήψη κανενός μέτρου στην περίοδο Οκτωβρίου 2009 – Μαρτίου 2010 παρά τη συνεχή παπανδρεϊκή καταστροφολογία και την ευμενή στάση της αντιπολίτευσης στη λήψη μέτρων (το «ξεκολλήστε» του Σαμαρά).

-       Η παράλληλη προετοιμασία του Μνημονίου από κοινού με τον μαρτυριάρη Στρος-Καν, όσο διαρκούσε η καταστροφολογία και η μη λήψη μέτρων.

Η υπόθεση, λοιπόν, δεν ξεκινάει, αλλά μόνον τελειώνει στο φούσκωμα του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2010. Αυτό το φούσκωμα πρέπει, κατά τη δική μου εκτίμηση, να έγινε για το μόνο λόγο ότι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν αλλιώς προς τη Eurostat τα δήθεν «ψευδή στοιχεία» της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, για τα οποία τους είχε εγκαλέσει στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 ο Rademacher της Eurostat ότι ποτέ δεν τα είχαν τεκμηριώσει.

Όλα αυτά τα στοιχεία θα πρέπει τώρα να διερευνηθούν ενδελεχώς. Επειδή η παραπομπή σ

Keywords
Τυχαία Θέματα